Otočna skijaška utrka "Iška kraljica" neće se održati u predviđenom terminu ovog vikenda, već sredinom ili krajem prvog mjeseca sljedeće godine, najavili su danas na konferenciji za medije u Zadru organizatori utrke. Borut Gatara čak je u dvije teglice donio led, objasnivši kako je to sav snijeg kojeg se moglo pronaći za utrku.

- Skijaška natjecanja odgađaju se ne samo na Ižu, nego i u Mariboru, Kranjskoj gori, Zagrebu. Nažalost, koliko se god trudili i tražili ga po Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini, snijega nismo mogli pronaći. Možda je tako i bolje, jer su za vikend predviđeni jugo i kiša pa je pitanje u kakvim bi se uvjetima utrka održala. Nekada vrijeme otkaže i Wimbledon, pa kako neće nas, ali možda nam čak bude u prilog, rekao je predsjednik Mjesnog odbora Veli Iž Siniša Kulišić.

Kulišić je rekao kako je utrka od početne zafrkancije poprimila ozbiljne razmjere, pa je otok Iž u Sloveniji poznat prvenstveno po svom skijaškom natjecanju. I skupina Mađara najavila je svoj dolazak na ovogodišnje izdanje.

- Utrka će se s istim programom prebaciti za siječan, jer snijega nema ni za lik, ni u bližem ni u daljem okruženju. To je viša sila. Program ostaje kakav je bio, možda nam čak i neka nova ideja padne na pamet, potvrdio je Gatara.

Glasnogovornica manifestacije Anamarija Portada najavila je kako će dječja utrka biti u 17.30 sati, s time da će brod čekati djecu kod zadarskog mosta i vratiti ih. Utrka za odrasle je u 19 sati, a navijače će animirati Mario Petreković i bend Showtime.

- Ne uklapamo se u adventska događanja, dosta smo ludi ali to pozitivno ludilo uspjeli smo održati. Na otoke svi zaborave kad završi ljeto, a ovo je hvalevrijedan produkt lokalnog truda, rekla je Portada.

Direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija najavila je daljnju podrušku projektu, koji izlazi iz okvira i u jednom drugom svjetlu predstavlja zadarsku regiju.