Pred košarkašima Zadra novo je gostovanje u sklopu 12. kola HT Premijer lige kod Škrljeva.

U prvoj utakmici na samom otvaranju sezone Zadar je slavio 104 - 74 zahvaljujući sjajnoj igri Allena, Gilberta, Uljarevića i Fundića.

Mlada uzdanica Zadra, Jan Palokaj u međuvremenu postupno uživa sve višu minutažu kod trenera Danijela Jusupa, a u posljednjem kolu domaćeg prvenstva protiv Zaboka uzvratio je na najbolji mogući način ubacivši 15 koševa i to bez ijednog promašaja (dvica 3/3, trica 3/3).

Značajnija rola mladog reprezentativca očekuje se i u susretu protiv Adria Oil Škrljeva.

- Očekujem da pobijedimo, a najvažnije je da otpočetka u utakmicu uđemo kako treba i da nam pristup bude pravi, pogotovo u obrani gdje moramo biti agresivni. Oni imaju nekoliko igrača koji su u stanju zabiti veliki broj poena i na njih se moramo dobro skoncentrirati. Mislim da do pobjede možemo najlakše doći ako svaki igrač ponudi svoj doprinos i dodatnu agresivnost, zaključuje Palokaj.

Momčad je tijekom ovoga tjedna odradila i dodatne pripreme.

- Odradili smo mini-pripreme u Poreču tako da mislim da se cijela momčad podigla na jednu višu razinu u svim segmentima, iako nam i dalje nedostaju dva ozlijeđena igrača. Nama je to hendikep, jer svaki nam je igrač važan.

Ivan Siriščević i Martin Junaković zbog ozljeda neće biti na raspolaganju treneru ni u ovoj utakmici, mada je izgledno kako bi Siriščević mogao konkurirati za susret regionalnog natjecanja protiv Crvene Zvezde u nedjelju.

Susret Adria Oil Škrljevo i Zadar zakazan je u petak s početkom u 18 sati.