Danijel Jusup navikao je, kao i zadarski navijači, na batine. Nova utakmica u ABA ligi, novi poraz i rezignacija na konferenciji za medije nakon utakmice s Koper Primorskom.

- Primorska je uglavnom kontrolirala rezultat tijekom čitave utakmice. Priključili smo se u pravo vrijeme, ili za nijansu kasno, imali smo tricu za produžetak, a prije za možda i više od toga. Mi svaku utakmicu moramo dati sve od sebe, biti maksimalno angažirani i ako se ukaže kakva prilika pobijediti. Ove godine imamo samo jednu pobjedu kući, a sada smo bili najbliže da iznenadimo u gostima. Imamo problem što su nam dva igrača s vanjskih pozicija Ivan Siriščević i Martin Junaković izvan stroja, otežava nam intezitet igre, što je po meni izuzetno važno. Uvjeren sam da će se uskoro oporaviti i da ćemo napokon biti kompletni, rekao je Jusup.

Bilo je vidljivo kako Zadar nema problem samo na vanjskim, nego i na unutarnjim pozicijama, pa je neko vrijeme Jusup igrao bez klasičnog centra.


View on YouTube

- Znali smo s dvije četvorke i prije igrati, da se malo ubrzamo, poboljšamo pas igru i raširimo reket. Primorska je izuzetno utrenirana u obrani, fantastično preuzima s dva ii tri igrača, jako ih je teško kazniti. Znali smo da moramo igru bazirati na pick&popu, visokim igračima koji mogu pogoditi. Tu smo dolazili do relativno izglednih situacija. Nemamo mi baš igrača koji će leđima odigrati, ali kad pogledate, nema ni Primorska. Ono s čime smo imali veliki problem bila je obrana pick&rolla u prvom poluvremenu, gdje nam je Šiško ulazio preduboko i stvarao zicere (19 asistencija!). Tu je bio naš kiks ovu utakmicu, rekao je Jusup.

Trener Koper Primorske Jurica Golemac rekao je kako njegova momčad nije bila na razini prošlih utakmica, da imaju problema (spominje se kašnjenje plaća i odlasci najboljih igrača, pr. a.), ali da su unatoč svemu igrači pokazali karakter i izvukli pobjedu.