Zadarska momčad u 10. kolu ABA lige snage će odmjeriti s Koper Primorskom, trenutno petoplasiranom momčadi regionalnog natjecanja.

Podsjetimo, Primorska je prethodne sezone svoju ulaznicu za najviši rang ABA lige tražila kroz finalnu seriju ABA 2 lige protiv MZT Skopja, koju je na koncu i izborila serijom pobjeda 3 - o te osudila makedonce na dokvalifikacije za viši rang upravo protiv Zadra.

Prošla sezona za Primorsku nije mogla bolje, jer momčad je u svakom natjecanju u kojem je participirala isto i osvojila (Super kup, Slovenski kup, ABA ligu 2 i Slovensko prvenstvo).

Nova sezona za Primorsku počela je poprilično jako. Prve tri utakmice redom bile su protiv Crvene Zvezde, Partizana i Budućnosti iz čega su slovenci izašli s omjerom 2 - 1 te pretrpjeli poraz samo od aktualnih prvaka, Zvezde.

Nadalje i do utakmice sa Zadrom pobijedili su Mornar i FMP, Krku i Megu u gostima, a doživjeli teški poraz na domaćem terenu protiv Cedevita Olimpije i kao gostujuća momčad kod Cibone u posljednjim sekundama utakmice. Sve u svemu, jako dobro za momčad koja po prvi puta sudjeluje u prvoj ABA ligi.

Domagoj Vuković također ističe kako su Slovenci ugodno iznenađenje lige.

- Primorska je, po meni, najugodnije iznenađenje lige. Nose se sa svim protivnicima i bore se za playoff, tako da će biti jedna teška i nama vrlo bitna utakmica.

Zadar i dalje nije u dobroj situaciji što se tiče regionalnog natjecanja.

- Da, kiksali smo doma protiv Cibone i Krke, ali nosili smo se u nekim utakmicama do samog kraja, ali nažalost nije išlo na našu stranu. Nadamo se da će se to napokon promjeniti i da ćemo krenuti u nekom pozitivnom ritmu i zato nam upravo treba ova utakmica kako bi napravili pozitivan pomak prema naprijed.

Na što treba posebno pripaziti u utakmici protiv Primorske?

 - Primorska je odlično pokrivena na svim pozicijama, tako da bi trebali prvenstveno zaustaviti kreaciju njihovih playmakera, pogotovo Šiška. Harris i Kuridža su trenutno među najboljim igračima lige i to je njihova okosnica koju trebamo zaustaviti, zaključuje Vuković i nastavlja o njihovom treneru Jurici Golemcu...

- Golemac već dugo pokazuje kako je dobar trener, još od Cibone i suradnje s Rimcem. Domaći je, razumije dečke i sve pohvale njemu, ali i unatoč tome mi ćemo nastojati to promjeniti.

S Domagojem Vukovićem slaže se i zadarski strateg Danijel Jusup.

- Koper je, po meni, poslije FMP-a jedno ugodno iznenađenje prvenstva. Ekipa koja je već dugo zajedno, većina igrača igra izuzetno organiziranu obranu i to jako dobro. Imaju velik broj akcija tzv. specijala, u par godina su stvarno toga nakupili... Mi smo napravili više jedan regeneracijski trening i jedan dio priprema smo napravili danas, a ostalo ćemo u Koperu.

I dalje u problemima oko ozljeda, Zadar ni protiv Kopera neće biti kompletan.

- Siriščević i Junaković, to nam je jedan hendikep, dva igrača i stvarno bi nam bilo puno lakše da smo kompletni protiv jedne takve momčadi, ali nema plakanja. U hrvatskom prvenstvu isto treba pobjeđivati, nije lako s ovim rosterom sve to skupa držat, igrače smo sigurno osvježili treningom. Vidjet ćemo kako će to izgledati, ipak je ovo jedna viša razina u Koperu, ali normalno mi svaku utakmicu idemo i dajemo svoj maksimum, poručuje Jusup.

Utakmica 10. kola u Koperu na rasporedu je za ponedjeljak u 18 sati u dvorani "Bonifika".