Jedriličarski klub Uskok i Yacht klub Biograd i ove godine organiziraju tradicionalnu Božićnu regatu, koja će se održati 21. i 22. prosinca na potezu od Biograda do Zadra i u Zadarskom kanalu. Osim sportskog, regata ima i humanitarni karakter.

- Pozivamo sve sudionike regate da kod prijave broda za regatu donesu poklon paket (odjeća, školski pribor, slatkiši i slično) za djecu i mladež iz domova. Također pozivamo i članove oba kluba i sve dobre ljude da se priključe te za nadolazeće blagdane do 23. prosinca donesu poklone u klubove. Učinimo Božić i drugima ljepši!, poručuje se u raspisu regate.

Previđeno je jedno navigacijsko jedrenje u subotu 21. prosinca na ruti Biograd - Zadar i jedno navigacijsko jedrenje u Zadarskom kanalu u nedjelju 22. prosinca. Start prvog jedrenja bit će u subotu 21. prosinca u 10 sati. Besplatan vez osiguran je s petka na subotu u Marini Kornati Biograd, a sa subote na nedjelju u JK Uskok Zadar.

Registracija natjecatelja i uplata startnina će biti u YC Biograd u petak. 20. prosinca od 17 do 20 sati. Jedriličari koji dolaze u subotu ujutro trebaju poslati prijavu, a registraciju i uplatu će obaviti u Zadru.