U četvrtak počinje polufinalni turnir juniorske ABA lige kojem je KK Zadar domaćin i ove godine u kultnoj dvorani Jazine.

Juniori KK Zadar nalaze se u skupini B zajedno s vršnjacima iz Cedevita Olimpije, Crvene Zvezde MTS, Koper Primorske, Mornar Bara i MZT Skopja.

Momčad trenera Jure Ružića u ulozi domaćina, ujedno je i najmlađa momčad turnira, a trener je istaknuo koliko mu je drago što je Zadar ponovno domaćin poluzavršnice juniorske ABA lige i što će njegovi igrači moći igrati na ovako zahtjevnom turniru.

"Osobno sam sretan što Zadar ponovno sudjeluje u juniorskom abaligaškom natjecanju. Drugu godinu zaredom smo domaćini. Imamo u odnosu na lani skroz promijenjenu ekipu, samo su trojica igrača iz lanjskog rostera s nama i ove godine. Ako nismo najmlađi, među mlađim ekipa smo sigurno, ne samo na ovom turniru u Zadru nego i kad pogledamo oba polufinalna turnira. S obzirom na to, imamo dva igrača izlazno juniorsko godište, četiri ulazno, a sve ostalo, odnosno šest ostalih igrača su kadeti. Tako da, rezultatski, apsolutno ništa ne očekujem na ovom turniru, ovo je dosta mlada ekipa i nekako, gledamo više u budućnost. Mislim da će i ti kadeti, njih šest, dobiti svoje minute u ovom teškom, zahtjevnom natjecanju. To će biti jedan veliki plus za njih, ali i za cijelu moju ekipu. Zadovoljan sam načinom kako treniramo i radimo. Dižemo se iz dana u dan. Ova A2 liga u kojoj nastupamo kao "Pet bunara" puno nam koristi. Dečki su već osjetili kako je igrati protiv starijih, iskusnijih i kako odlaziti na neka teška gostovanja. Nekakav dojam što ih čeka imaju."

Od svoje momčadi očekuje želju za igrom i agresivan pristup u obrambenom dijelu, ali i trkačkom.

"Nekakve ciljeve sam postavio za ovu ekipu. I inače, rezultatski, nikad si ne postavljam ciljeve u bilo kojoj omladinskoj kategoriji. Ali, neke stvari se moraju ispunjavati. Dakle, moramo pokazati izuzetno veliku želju za igrom, motiv za nadigravanjem, želju za pobjedom, nekakvu agresivnost što se tiče obrane i puno trčanja. Znam da će biti teško sve te kriterije ispuniti, pogotovo što u četiri dana imamo pet utakmica. Bit će to izuzetno zahtjevno, ali cilj nam je, ne samo sada, nego inače igrati na agresivnu obranu i puno trčanja u napadu."

Od gostujućih momčadi trener juniorske selekcije izdvojio je Cedevitu Olimpiju i Zvezdu, kao zahtjevnije protivnike.

"Ako ćemo gledati imena ekipa koje su u Zadru, slabije je nego lani. Nekako bih izdvojio Cedevitu Olimpiju i Zvezdu, što su sigurno dobre škole košarke. Međutim, svi ostali rade. Veselim se igrati sa slovenskim momčadima, njihovim mlađim kategorijama, jako se dobro radi, oni igraju baš dobru košarku i uvijek dovode suparnika u situaciju da mora biti 120% "unutra". Tu je jedan Mornar koji je druga ekipa u Crnoj Gori. O MZT-u zapravo jako malo znam. Ipak su mi neke ekipe nepoznanica, ali ionako nisam koncentriran na protivnika, nego na svoju momčad."

Prošlogodišnje izdanje polufinalnog turnira pokazalo se punim pogotkom, kako zbog navijača, tako i zbog klubova koji su imali samo riječi hvale za organizaciju i ambijent legendarnih Jazina, a Ružićevim momcima nije puno nedostajalo kako bi ostvarili konkretniji rezultat, jer se je više utakmica odlučivalo "na loptu".

"Drugačije smo napravili selekciju ove godine u odnosu na lani. Lani smo imali osam igrača izlazno godište, ove godine samo dva. Ipak su godine važne u mlađim kategorijama i bit će nam teže igrati. Nisam pobornik nekog izdvajanja, ne želim opterećivati mlade igrače. Ima nekih igrača koji su zanimljivi i prvoj momčadi. Ima nekih koji su i radili ovog ljeta s prvom momčadi i uostalom, i sad trenutno participiraju po potrebi na treninzima seniora. Vidjet ćete sami kada dođete, bit će vam jasno koji su ti igrači. Prema tome, tu bi nekako zaokružio priču o pojedincima." - poručio je trener Ružić i poslao poruku domaćoj publici...

"Same Jazine su već mamac za publiku kad god je neka košarkaška utakmica u Jazinama, to se odmah zna. Ljudi vole doći u Jazine. Tu su, uostalom, odigrane velike, velike utakmice. Ja, naravno, pozivam sve zaljubljenike, ljubitelje košarke da dođu pogledati ova četiri dana košarku u Jazinama. Mislim da ih neće razočarati. Ima tu puno dobrih, mladih igrača, puno dobrih mladih momčadi. Lani smo imali veliku podršku na utakmicama. Dosad Jazine nikad nisu iznevjerile."

Raspored B skupine koja se igra u Jazinama izgleda ovako:

Četvrtak:
9:30 Crvena Zvezda - Koper Primorska
11:45 Cedevita Olimpija - Zadar
18:00 MZT - Mornar
20:15 Crvena Zvezda - Cedevita Olimpija

Petak:
9:30 Koper Primorska - Mornar
11:45 Zadar - MZT
18:00 Olimpija Cedevita - Koper Primorska
20:15 Crvena Zvezda - MZT

Subota:
9:30 Mornar - Zadar
11:45 Cedevita Olimpija - MZT
18:00 Crvena Zvezda - Mornar
20:15 Koper Primorska - Zadar

Nedjelja:
9:30 Mornar - Cedevita Olimpija
11:45 MZT - Koper Primorska
14:00 Zadar - Crvena Zvezda

Iz KK Zadar pozivaju sve navijače u dvoranu Jazine naredna četiri dana tunira, kako bi mladićima pružili podršku na putu ka što boljem rezultatu.