Na Višnjiku je jutros, više od tjedan dana nakon potpisivanja ugovora, novinarima službeno predstavljen Dominik Mavra. Ovaj Zadranin, koji je klub napustio prije ulaska u seniorsku konkurenciju, debitirao je u nedjelju protiv Mornara u Baru, te za 29 minuta igre podijelio 12 asistencija, što je bio rekord u tom kolu. Ipak, momčad je zabilježila i sedmi poraz.

- Drago mi je što sam se vratio nakon 10 godina. Za prvi put je bilo OK, s obzirom da sam šest mjeseci bio bez utakmice, a trebat će još koja da sve sjedne na svoje mjesto. Svi moramo gledati prema tome da počnemo pobjeđivati i izborimo opstanak, kaže Mavra.

Zadovoljan je i sportski direktor Branimir Longin.

- Dominik ima potrebno iskustvo, u najboljim je igračkim godinama, pokazao je da može igrati na najvišoj razini u ABA ligi. U prvom prijelaznom roku registrirat ćemo ga i za hrvatsko prvenstvo.

Hoće li Zadru napokon krenuti u ABA ligi?

- Jasno je da je 0:7 ružno vidjeti i možda je nerealno u ovom trenutku. Neke utakmice poput Krke i Cibone doma smo kiksali i nema opravdanja. Dobro treniramo, dobra smo klapa, ima dosta utakmica i možemo popraviti puno stvari.

Hrvatski klubovi u regionalnoj ligi ove godine služe uglavnom kao otirači bogatijim protivnicima. Ima li smisla igrati takvu ligu?

- I mi i Cibona smo momčadi s daleko najnižim budžetom u ovoj ligi. Za sada smo tu i borit ćemo se da u svakoj utakmici ostvarimo što bolji rezultat. Razmišlja li se o nečem drugom u budućnosti? Da.

Prije izazova ABA lige sutra u 19 sati je na rasporedu utakmica protiv Sonik Puntamike u Jazinama. Što od nje očekuje Martin Junaković?

- Neće nam biti lako s obzirom da smo imali probleme s virozom, nije nas bilo dosta na treningu. Igrao sam do sada u Jazinama, ali ne u onakvoj atmosferi kakva se može vidjeti na video klipovima s YouTubea. Nadam se da će dvorana biti puna, da će atmosfera biti vrhunska, da ćemo uživati u igri i pobijediti, najavio je Junaković.