NOVO Iz Košarkaškog kluba Zadar javljaju da je utakmica 9. kola HT Premijer lige sa Sonik Puntamikom odgođena za petak u 19 sati. Trenera Danijela Jusupa i čak šest igrača Zadra uhvatila je viroza.

RANIJE Nagla viroza pokosila je Košarkaški klub Zadar. Još jučer iza 15 sati sve je izgledalo normalno i glasnogovornik Ivan Ištuk oko 15 sati poslao je poziv na konferenciju za medije u Jazinama, na kojoj su utakmicu protiv Sonik Puntamike, uz domaćine, jutros u 9 sati trebali najaviti trener Danijel Jusup i kapetan Ive Ivanov. Situacija je i jutros bila pod kontrolom, jer iz kluba nije stizala obavijest kako bi presica trebala biti otkazana zbog bolesti. No na samom mjestu događaja novinare i glasnogovornika zatekla je informacija kako Jusupa i Ivanova - nema među uzvanicima. Pokušalo ih se dobiti na mobilne telefone, ali i oni su misteriozno prestali raditi. Kakve je viroza naravi i koliko je momčadi zahvatila, vidjet će se do same utakmice, koja se sutra u Jazinama igra s početkom u 19 sati.

Zato su u Sonik Puntamici bili dobro raspoloženi. Nakon prvih osam kola imaju tri pobjede i pet poraza, što je iznad očekivanja uoči početka sezone.

- Proganja me već sedam tjedana poraz protiv Alkara, da smo to pobijedili mogli bismo reći da smo obavili 90 posto posla. Ovako možemo biti zadovoljni, jer smo u ovom dijelu sezone protiv momčadi slične snage igrali u gostima, a bili domaćini jačima. Prošla utakmica protiv Cibone i ova protiv Zadra su za nas najlakše, jer tu nemamo što očekivati, ali možemo isprobati varijante koje radimo na treninzima i vidjeti imaju li one smisla. Nastojat ćemo što duže "ostati u utakmici", prezentirati se navijačima u najboljem svjetlu, rekao je trener Sonik Puntamike Šime Kraljević.

Pokušali smo ga malo ispipati oko stanja u zadarskoj momčadi, seriji poraza koju imaju u ABA ligi, ali je Kraljević bio "nepodmitljiv".

- Mogu komentirati samo svoju momčad. Kada smo bili u lošoj seriji, nastojali smo homogenizirati momčad, raditi na team buildingu, iz poraza izaći još jači. Mislim da je i prethodni trener Zadra radio dobro, svi se trude dati najbolje od sebe, a je li bilo pogrešaka, za to nisam kompetentan.

Ponajbolji igrač dosadašnjeg dijela sezone Josip Jukić napustio je momčad zbog angažmana u Belgiji.

- Ja bih iskreno volio imati mladu momčad koja je voljna raditi i kojoj će naš klub biti odskočna daska za dalje. Mi smo na dispoziciji KK Zadru za kaljenje talentiranih, ali talentiranih igrača, koji bi kroz igre u Sonik Puntamici našli mjesto u Zadru i ABA ligi.

Dino Palčić iznio je slična razmišljanja poput trenera Kraljevića, dok je sportski direktor Pero Perić govorio o organizacijskom aspektu utakmice.

- U kontaktu smo s Tornadom, nadam se da će doći u Jazine i podržati oba kluba. Što se tiče osiguranja, ono će zasigurno biti jako kao protiv Šibenke, ne daj Bože da nam se dogodi neki incident i kazna, možemo zatvoriti klub nakon toga, rekao je Perić.

Hoće li biti problema u financiranju kluba nakon što je Studenac kupio trgovački centar koji im je sponzor?

- To je više pitanje za upravu. Koliko ja znam, sponzorstvo u ovakvom obliku nije upitno, a hoće li biti podignuto na višu razinu ne znam.

Studenac Puntamika?

- Za sve smo prijedloge otvoreni.

Ulaznice za utakmicu prodaju se u predvorju Opera cluba po cijeni od 20 kuna.