Po 11. put PK Zadar organizirao je svoje najdraže natjecanje, sv. Krševana, povodom Dana grada Zadra. Zaštitnik Grada pojavio se na Višnjiku 2008. g., a 11 godina nakon, prerastao je u diva plivačkih natjecanja. PK Zadar je ove godine dopao veliki test, zbog novih propozicija mini grand prix natjecanja, 16. i 17. 11. održan je 11. sv. Krševan kao 2. kolo u mini GP natjecanjima na koji se odazvalo 620 plivača iz 32 kluba iz Hrvatske, Slovenije i BiH. Uz maksimalnu angažiranost svih članova PK Zadar, bazena Višnjik, veliku pomoć sponzora, jake sudačke organizacije Kluba te velikog broja roditelja 11. Krševan ostavio je traga na Zadar.

Ovo natjecanje spada u mini Grand Prix sustav HPS-a, a namijenjen je kadetima i mlađim kadetima koji su nastupali u 4 kategorije. Najbolji ml. kadeti iz Hrvatske (C i D kategorija) su imali pravo nastupa u 10, a najbolji kadeti (A i B kategorija) u 12 disciplina. PK Zadar je podijelio 260 odličja i isti broj nagrada za svakog plivača. Izuzetno naporno natjecanje dugog trajanja bio je veliki napor za mlade plivače, koji su zbog odlične konkurencije, dobre atmosfere na bazenu Višnjik i bogat popratni program plivali izuzetne rezultate. Domaćini su primili pohvale svih posjetitelja, kao i natjecateljske komisije HPS-a na spretnosti i izvrsnosti organizacije. Plivači Zadra su pokazali da rado slave Dane garada Zadra i da sv. Krševana smatraju i svojim zaštitnikom te da njihov sport ima lijepu budućnost u ovom sportskom gradu.

Za PK Zadar se natjecalo 38 kadeta i mlađih kadeta koji su osim osvojena dva odličja isplivali i odlične rezultate, limite za kadetsko državno prvenstvo, dok je napredak osobnih rezultata velik. Skoro svaka trka plivana na domaćem bazenu, ispred svoje publike, plivačima „Zadra" je bila osobni rekord. Na natjecanju su uz pratnju trenera Željka Olujića, Ivana Karavide, Danijele Kurtin i Josipe Nekić nastupili: Zara Brtan, Valeria Čumbelić, Matea Grbin, Roza Grdović, Maja Grgić, Antea Grgin, Emanuela Gulan, Gabriela Gulan, Cvita Knežević, Katarina Kozulić, Dunja Krpina, Tina Lovričević, Marcela Lovrović, Zara Medanić, Mareta Mikulić, Maria Milin, Karla Sorić, Bernarda Petešić, Nora Stipanov, Ema Stipčević, Lori Sutlović, Mia Šarić, Mara Šestan, Zrna Šijaković, Andrea Uhoda, Dina Viduka, Marta Vrdoljak, Mia Zekanović, Sara Zrilić, Lovre Dellavia, Oliver Grdović, Petar Jukić, Ante Lovrinović, Erik Perović, Ivan Puhalović, David Radeka, Adrian Šaponja i David Štulina. 

Do odličja je došao kadet Erik Perović, bročani na 100m delfin (1:05.31), 7. na 100m slobodno (1:01.09) i 8. na 200m delfin (2:32.68). Ml. kadetkinja Zrna Šijaković u istoj se disciplini penjala na postolje, sa 1.41.42 bila je srebrna na 100m delfin, a ulazila je u najboljih 10 i na 100m leđno (6.), 400m slobodno (7.) i 200m mješovito (8.). U najboljih 10 plivali su i Ivan Puhalović koji je bio 4. na 50m prsno, Bernarda Petešić bila je 6. na 100m delfin, Mia Zekanović 8. na 100m i 400m slobodno, 100m leđno i 10. na 200m mješovito. Kadet Adrian Šaponja bio je 8. na 100m delfin (1.10.85) i 9. na 200m delfin; David Radeka 10. na 100m delfin (1.11.81). Deseto mjesto plivali su i Mia Šarić na 50m prsno, Roza Grdović na 50m slobodno i Mareta Mikulić na 100m leđno.

Nakon trećeg dijela proglašeni su i najuspješniji plivač i plivačica, po najvećem broju bodova isplivanim za vrijeme natjecanja. U ženskoj konkurenciju titulu, pehar i bogate nagrade sponzora osvojila je Lucijana Lukšić iz PK Grdelin, Split koja je utrku na 100m slobodno isplivala sa 646 bodova (58.87). U muškoj konkurenciji najuspješniji je bio Grga Brkljačić iz PK Mladost koji je ovu titulu i poklone osvojio sa disciplinom 800m slobodno (8:47.23, 594 boda). Sigurni smo da je PK Zadar i ovu organizacijsku prepreku odlično savladao, no ono što u budućnosti žele je još kvalitetnije natjecanje, u kojem će plivači u lakšim uvjetima (trajanje natjecanja) moći plivati još vrijednije utrke.

Idući vikend plivače Zadra (kategorije ml. juniori do seniora) očekuje regionalno PH u Dubrovniku.