Nekoliko izvrsnih stvari može se izvući iz posljednjeg poraza Zadra u ABA ligi protiv Mornara. Prva je - impresivan niz od sedam poraza teško će biti nadmašiti, a s obzirom na to da slijede Cedevita Olimpija (na Višnjiku) i FMP (vani), moguće je da će rekord biti još i "jači". Ako se na kraju izbori opstanak, pa sljedeće godina startamo s 5 poraza, reći ćemo, "ništa, lani smo ih imali devet pa smo se opet spasili".

Druga stvar je Bryon Allen, čovjek koji je po plaći, a trebao bi biti i po učinku, prvi igrač momčadi. U Baru je imao nevjerojatan šut 2-17 (1-7 za tricu i, pazi ovo, 1-10 za dva poena). Kad ti glavni igrač tako odigra, a u egalu si u zadnjoj četvrtini, znaš da imaš rezerve za pobijediti bilo koga. Također, u momčadi zbog ozljede nije bilo još jednog bitnog člana prve petorke Ivana Siriščevića. Eto još rezerve za sljedećeg protivnika.


View on YouTube

Uz ova dva negativna rekorda, vrijedi istaknuti i učinak debitanta Dominika Mavre. Praktički bez ozbiljnijeg treninga, bez mogućnosti da se malo uigra kroz domaće prvenstvo, jer je došao izvan prijelaznog roka, Mavra je u Crnoj Gori podijelio 12 asistencija! Riječ je o igraču koji je bez kluba od početka sezone i koji je i tada bio najprirodnije rješenje za poziciju playmakera. Zašto mu se nije vjerovalo i tko ga nije htio - sada je bespredmetno komentirati. Tek se može reći da je njegovim dolaskom proradio i Junaković, koji je imao izvrnu šutersku večer (4-5 za dvicu, 3-3 za tricu). Bez izgubljene lopte! I ludu dvoručnu blokadu...


View on YouTube

Za kraj - jubilarni poeni Ive Ivanova, koji je s novih 13 poena ušao u krug onih koji su u zadarskom dresu, u regionalnoj ligi, postigli preko 1.000 poena. Na vrhu je Todor Gečevski (1.818 poena), a ispred Ivanova još i Juby Johnson (1.332), Jakov Vladović (1.315) i Rok Stipčević (1.075). Odigra li Ive još jednu sezonu u Zadru, past će svi osim nedodirljivog Geča.

Zadru slijedi lokalni derbi sa Sonik Puntamikom u srijedu u Jazinama, a u subotu slovenska "odmetnica" Cedevita Olimpija. Može li se Zadru poklopiti baš protiv starog rivala?

- Nećemo se predati, borit ćemo se do samoga kraja!, poručuje Jusup.