Večerašnja utakmica Zadra i Hermes Analitice u HT premijer lige nosila je samo jednu draž - debi Dominika Mavre u zadarskom dresu. No kako Mavra nema pravo nastupa u domaćem prvenstvu prije zimskog prijelaznog roka, i ona je nestala, pa je sve prošlo u uobičajenom ritmu kada Zadar ili Cibona igraju protiv ostatka lige - domaćin je pobijedio rezultatom 114:69. Što se tiče Mavre, on će umjesto laganog zagrijavanja imati vatreno krštenje u nedjelju, protiv Mornara u ABA ligi.

Petorka Junaković, Allen, Gilbert, Ivanov, Keller pomalo je i sporo ušla u utakmicu, te je u šest minuta donijela prednost od svega četiri poena (12:8). Stvar je ulaskom promrdao Stefan Fundić, koji je pogodio u tri napada zaredom, Gilbert je ubacio dvije trice, nešto i ostatak momčadi pa je Zadar ba kraju četvrtine imao riješenu utakmicu, s vodstvom 32:14.

Trener Danijel Jusup napokon je imao utakmicu u kojoj Allena može posjesti na klupu, pa on nakon prvih 10 minuta više nije ni ulazio u igru. Značajnu priliku u drugoj su četvrtini dobili Palokaj i Planinić, a neko vrijeme igralo se i s dva "playa", Junakovićem i Uljarevićem. Nije to bila nekakva nezaboravna igra, ali i ovakva postava, s Vukovićem na pozicije centra, donijela je Zadru vodstvo 66:28 na poluvremenu.

Treću četvrtinu maestralno je odigrao Vuković, koji je postigao 13 od 26 zadarskih poena. Ukupni šut mu se u njoj zaustavio na 10-12, s tim da je po jedan promašaj imao na dvici i trici. Igrao u obrani je sa šarolikim sastavom očekivano malo popustila, pa je Hermes Analitica u ovoj dionici ubacila čak 21 poen. Rezervna postava obračunala se s gostima i u posljednjoj četvrtini te došla do visoke pobjede od 45 poena razlike.

Vuković je bio najefikasniji igrač susreta s 26 poena (8 asistencija, 7 skokova), Gilbertu je napokon proradio šut pa je i on stigao do 19, a po 13 su postigli Palokaj, Fundić (za svega osam minuta igre) i Planinić.