Trener KK Zadra Danijel Jusup jutros je na Višnjiku s Dominicom Gilbertom najavio utakmicu protiv Hermes Analitice u HT Premijer ligi, koja se sutra od 19 sati igra na Višnjiku. Naravno, novinare su više od ove utakmice zanimale okolnosti o dovođenju Dominika Mavre, Zadranina koji će ove sezone prvi put dobiti priliku zaigrati u seniorskom dresu matičnog kluba.

- Drago mi je da je došao. On je baš izrazio želju da dođe u Zadar, što mi je već samo po sebi pozitivno, jer se želi uhvatiti u koštac s problemima, iako je možda mogao izabrati neku lagodniju sredinu. O njemu smo često razmišljali i razgovarali, nevezano za najavu dolaska stranog razigravača. Vidjet ćemo kako će reagirati na naporan rad, ali ja ga svakako vidim kao dugoročno rješenje, rekao je Jusup.

Objasnio je što je "pošlo po zlu" s mladim playmakerom kojeg je najavio nakon utakmice s Partizanom.

- Bili smo u kontaktu s američkim razigravačem, to jedan dobar igrač kojeg sam pratio na Ljetnoj ligi, znam ga, ali dobili smo nekakve "ne dobre procjene" njegovog karaktera. Od takvih igrača odustajemo. Moramo voditi računa o kakvim se karakterima radi, zdrava atrmosfera je ključna za dugoročni proces koji će dati rezultate. Ma kakvog igrača doveli, on kao pojedinac teško može izvući stvar. Pazimo da oni koji dolaze ne naruše tu atmosferu i da donesu neku kvalitetu, rekao je Jusup.

Sljedećeg protivnika u HT Premijer ligi cijeni zbog trenera, solidnih klupskih igrača poput Bruna Perića, Julijana Rajića, Ivana Svobode... No s obzirom na kvalitetu rostera u ovoj utakmici, Zadar gleda samo sebe. Za razliku od ABA lige i sljedeće utakmice s Mornarom.

- Ovamo bijelo, ovamo crno. Moramo tu hrvatsku ligu igrati koncentrirano zbog što bolje startne pozicije, ona puno znači klubu i navijačima. Nedostaje nam Siriščević u šuterskom dijelu, taj trn u peti ide nabolje, ali ne brzinom kakvu smo željeli. Njegova je želja putovati u Bar, vidjet ćemo koliko je to realno,