Iz Košarkaškog kluba Zadar uputili su priopćenje za javnost vezano za sinoćnje poteškoće u pristupu zadarskih navijača sportskoj dvorani Baldekin ističući kako su u javnosti putem društveno komunikacijskih platformi iznesene neistinite tvrdnje.

- Ovim putem želimo pojasniti i približiti nastalu situaciju s ciljem maksimalne transparentnosti. GKK Šibenka i Košarkaški klub Zadar već dugi niz godina uspješno održavaju iznimno dobre i prijateljske odnose.

Još od prethodne sezone 2018./2019. i pripreme dijela tribina predviđene za navijače pojedinog kluba, uvedeno je međusobno pravilo dostavljanja popisa osoba (navijača), koje će prisustvovati utakmicama u kojoj Zadar gostuje u spomenutom sportskom kompleksu na Baldekinu. Naravno, princip je identičan i kada je Zadar u ulozi domaćina u suradnji s PU zadarska.

Tako je i ovog puta vodstvo Šibenke predložilo da prvotni rok za dostavu liste navijača KK Zadar, koji žele navijati za svoj klub, bude do subote u 18 sati.

Upravo iz tog razloga i u najboljoj volji, Košarkaški klub Zadar i njegovi predstavnici u suradnji s povjerenikom za sigurnost te u svrhu dobivanja popisa osoba, još u petak, 8. studenog pokušali su kontaktirati Udrugu navijača Tornado i njene predstavnike, međutim bezuspješno.

- U ponedjeljak, odnosno jučer u ponovnoj želji za osiguravanje mjesta u dvorani ostvaren je kontakt s vodstvom UN Tornado te je dogovoreno kako će poslijepodne u 13 sati dostaviti cjelokupnu listu osoba koje će organizirano putovati na utakmicu. Do 13 sati nije dostavljen popis, a naknadno je objašnjeno kako još ne znaju koliko ih ide i da će poslati spisak do 18 sati. U kontaktu s Upravom Šibenke dobili smo povratno informaciju kako organizator i PU šibenska ne mogu čekati do 18 sati zbog određenih potencijalnih problema s organizacijom utakmice, ali ni tada spomenuti popis nije stigao do nas, pojasnio je direktor KK Zadar Željko Žilavec i nastavio...

- Namjerno ne spominjemo udrugu Tornado, jer ne želimo nikoga dovoditi u neugodnosti s iznošenjem imena u javnost, ali nije korektno prozivati klub za ono što ne odgovara istini.

Kako je unatoč svemu opisanom i dalje postojala želja da se našim navijačima omogući organizirano navijanje svjedoči i obavijest na šibenskom portalu, koji je uputio poziv svim ljubiteljima košarke da dođu i poprate dvoboj između dva kluba.