Košarkaši Zadra uspješno su apsolvirali gostovanje na Baldekinu, pobijedivši domaću Šibenku rezultatom 74:81. Iako su većim dijelom utakmice vodili, Zadrani su imali poprilično problema u prvom poluvremenu, kad je Šibenka imala i po 8 poena prednosti (16:8), a i cijelo vrijeme koje je zaostajala "puhala" je gostima za vratom. U 16. minuti imali su 51:51, u 36. zaostajali samo dva poena, no nisu imali snage preokrenuti protiv jednog od dva hrvatskog ABA ligaša. Srećom po Zadar, uz regionalno natjecanje u kojem ne može primirisati pobjedama, postoji i domaće prvenstvo u kojem je još uvijek barem za nijansu bolji od konkurencije (osim Cibone).

Utakmicu je sa zadarske strane otvorio Allan dvjema tricama, no opet je lošu dionicu imao Junaković, koji je promašio tricu, dva polaganja i čak dvaput izgubio loptu, zbog čega ga Jusup pri 15:8 vadi iz igre. Situaciju je izvukao Ivanov sa sedam poena u nizu, a Uljarević je tricom pred kraj prve četvrtine donio podnošljivi zaostatak 24:21. Šibenka je vodila sve do 17. minute (33:32), kada kreće uzlazna serija Zadra. Gilbert i Allen opet su pogodili trice, Fundić dva polaganja pa zadarska momčad na poluvremenu ima vodstvo 38:43.

Cijelu treću četvrtinu trajala je potjera Šibenke koja je stizala i do izjednačenja, ali ne i vodstva. Veći dio zadarskih poena stizao je preko visokih pozicija, Uljarević i Junaković bili su neučinkoviti, Allen je samo jednom bio precizan (uz dosta izgubljenih lopti), pa su odgovornost preuzeli Ivanov, Fundić, Gilbert... Košem Vuke Šibenka je dvije minute prije kraja stigla do 72:77, no napokon je pogodio Junaković, Vuković je ubacio slobodna bacanja i to je bilo dovoljno za pobjedu.

Najefikasniji igrač Zadra bio je Allen, kojemu je za 17 pogodaka u 37 minuta na parketu trebalo čak 17 pokušaja, a imao je i 7 skokova, 7 asistencija i 6 izgubljenih lopti. I Ive Ivanov je za 15 poena potrošio dosta lopti (šut 5-11), dok je najsigurniji u šutu bio Stefan Fundić (12 poena uz šut 6-8). Zbog tijesne utakmice Jusup nije uspio dati ni sekunde mladom Planiniću, a Palokaj je dobio manje od 6 minuta. Najbolji kod Šibenčana bio je Vladimir Dašić sa 16 postignutih poena.