Zadar se večeras vraća obvezama u domaćem prvenstvu, u kojem protivnicima, osim Ciboni, radi ono što njima rade u ABA ligi - pobjeđuju bez ikakvih problema. Šibenik je ipak specifičan protivnik, jer osim tradicionalnog susjedskog rivalstva donosi dvoboj nekadašnjeg Zadranina Jakova Vladovića i prošlosezonskog igrača Vladimira Dašića s jedne strane te Šibenčanina Martina Junakovića s druge. Ovaj je zadarski razigravač uprvo u Šibenci krenuo u profesionalne vode.

- Nedvojbeno, teška utakmica za nas pred punom dvoranom i to nakon ovog čudnog stanja što se tiče ABA lige, međutim, moramo se maksimalno koncentrirati. Potrebno je glavom ostati "unutra", jednako tako trebamo odigrati jednu vrhunsku utakmicu. Trenira se punim intenzitetom i to se mora negdje pokazati. Vjerujem da će to biti baš protiv Šibenke, kaže Junaković.

- Poznato je da ova dva kluba imaju dugogodišnje rivalstvo, međutim, meni će biti drago igrati na Baldekinu na kojem će se naći veliki broj mojih prijatelja i članova obitelji. I znam da će svi oni navijati za Šibenku. Kao profesionalac moram odigrati na najvišoj mogućoj razini, potisnuti na stranu bilo kakve emocije, odraditi svoj dio posla i očekivati pobjedu.

Trener Danijel Jusup otkrio je svoje viđenje stvari uoči derbija protiv Šibenke.

- Šibenik će sigurno imati dodatni motiv, uvijek ima motiv protiv Zadra, a dvorana će sigurno biti puna. Imaju iskusne igrače od kojih su neki igrali u Zadru, što će im predstavljati i motiv više. Mi smo u subotu imali utakmicu pa se moramo oporaviti i pripremiti kako bismo bili što spremniji i bolji. Moramo se držati prvenstva Hrvatske. Moramo svaku utakmicu i svakog protivnika ozbiljno shvatiti i u svaki susret ući ozbiljno mislimo li pobjeđivati.

Svakako, dodatnu zanimljivost ovom dvoboju dodat će nekadašnji igrači Zadra Jakov Vladović i Vladimir Dašić, koje je Jusup i istaknuo kao jednu od glavnih šibenskih opasnosti.

- U kreaciji trebamo paziti na Vladovića i Dašića, a u šutu na Milekovića i Bašića. Šibenik ima mogućnost kreacije, ali i širinu koju im omogućava šut. Vjerujem da ćemo se uspjeti mobilizirati i da ćemo biti na razini na kojoj bismo trebali biti.

Ivan Siriščević i Petar Marić još uvijek su pod znakom pitanja za utakmicu te je vrlo izgledno kako neće biti na raspolaganju Danijelu Jusupu.
Utakmica je zakazana za 20 sati i za sve koji neće putovati u Šibenik, a neće ako već nisu kupili ulaznicu, jer ih danas nema u prodaji, prijenos uživo bit će na Arena Sport TV-u.