Košarkaši Zadra opravdali su status najgore momčadi ABA lige, novim porazom od beogradskog Partizana 57:72. Svi pozivi na jedinstvo i navijanje nisu pomogli u utakmici koja je mogla "okrenuti sreću" u ovoj sezoni. Nije to sve - Zadar su do sada porazile momčadi iz donjeg dijela lige, a kreće serija utakmica protiv Mornara, Cedevite, vodećeg FMP-a... Rasplete li se sve prema očekivanjima, Zadar će prvu pobjedu tražiti na gostovanju kod Krke tamo oko Božića, sa skorom 0:12.

Zadrani su se nadali da će se nakon pet poraza, bez člana prve petorke Siriščevića, vaditi protiv daleko kvalitetnijeg Partizana. No sam početak nije bio obećavajući - izgubljene lopte Junakovića (tri u prvoj četvrtini), nepostojeća obrana i gosti zaostatak 2:0 pretvaraju u 2:8. Junaković se izvadio ukradenom loptom i tricom, Allen je također bio precizan pa je Zadar vratio vodstvo - 10:8. No kreće još jedna serija Partizana od 0:8, Zadar igra brzo ali s dosta rizika, pa na kraj četvrtine odlazi sa zaostatkom 14:18.

Jusup mora odmoriti Allena, a nema ni Marića ni Siriščevića, pa igra s petorkom u kojoj su dva playa - Junaković i Uljarević. Nije taj eksperiment dobro završio, Zadar je praktički tri minute bez poena a Partizan odlazi na 10 poena razlike (16:26). Partizan ima preko 50 posto šuta iz igre, a jedina dobra perspektiva u ovim trenucima je što se na nekim pozicijama puni prekršajima (Veličković i Janković po 3). Slaba je to utjeha, Zadar nema rješenje za Paigea, koji u kratkom vremenu postiže tri trice, a kad jednu zabije Gordić za 25:40 utakmica je riješena i prije kraja prvog poluvremena. Četvrtina završava na -15 (30:45), uz više izgubljenih lopti Partizana, ali i šut za 2 i 3 preko 50 posto, dok je kod Zadra bio mizernih 30-ak.

Svi su znali da nema povratka u drugom poluvremenu - Zadar bi povremeno smanjio razliku, Partizan bi se brzo vraćao i povećavao. Nemoć je ilustrirala situacija iz 29. minute - Fundić baca loptu kao lopatom, Allen ju hvata i odbija prema reketu a tamo se Vuković i Uljarević blijedo gledaju i puštaju je da se vrati u zadnje polje. Nakon serije izgubljenih lopti Partizan dolazi do +19 (43:62), što Allen tricom samo malo ublažava za ulazak u zadnju četvrtinu.

Posljednja dionica bila je samo odrađivanje posla, uz zahtjeve s tribina za odlaskom uprave, dok se nisu počele prazniti. Bilo je tu i nažalost standardnih šovinističkih povika koji sigurno neće koristiti Zadrovoj blagajni. "Trash time" godio je Palokaju, koji je dobio skoro 20 minuta na parketu, a nešto manje Kelleru, koji ipak za sada ne pokazuje značajan napredak u odnosu na potjeranog Farra.

Allen je bio najefikasniji igrač Zadra sa 16 poena, ali i dosta loš šut, što je bilo i očekivano s obzirom na to da za njega nije bilo izrađenih akcija. Budući da je rano bio siguran u pobjedu, i Partizan je rasporedio minutažu na sve igrače, pa je najviše poena postigao Paige, 14.