Zadar je promijenio trenera, ali nije navike - u 4. kolu ABA lige zabilježio je i četvrti poraz, na domaćem terenu od najvećeg rivala a i suparnika u borbi za opsatanak u ABA ligi, zagrebačke Cibone, rezultatom 78:82. Vodili su Zadrani tijekom većine utakmice ali nije bilo znanja i spretnsti to kapitalizirati pobjedom u trenucima kada je Cibona bila najslabija.

Jusup je u prvoj petorci krenuo s povratnikom Ivanovom, a najvažnija promjena bila je premještaj Jamesa Farra na klupu. Priliku u startu nije dobio ni Stefan Fundić, već - Domagoj Vuković. Na niskim pozicijama Jusup je, kao Nazor, stvar povjerio Junakoviću, Allenu i Siriščeviću. Na tribinama je najveća promjena bila da se publika kojoj je zabranjen ulazak iza koša na sektoru C i D premjestila tek nekoliko metara više u istom sektoru.

Zadar je od početka bio u rezultatskom zaostatku. Malo nesreće sa sudačkim kriterijem (dvaput koraci, prekršaj u napadu), malo nesreće u obrani (koševi nakon prekršaja, po 8 poena Ramljaka i Gibsona), za minutu odmora na 10:16. Nije Zadar toliko loše igrao koliko je pokazivao rezultat, bilo je pomaka u obrani, Ivanov je bio problem Zagrepčanima, a proigrao je i Allen. Sav trud se isplatio te je Allen iz kontre zakucao za 22:20 na kraju prve četvrtine. Kakva je atmosfera bila pokazuje i to da je Tornadu trebalo ravno 8 i pol minuta da zapjeva "Uprava, odlazi!".

Cibona je bolje ušla u nastavak, zatvorila je Allena koji je bio glavna prijetnja, ali još važnije našla koridor kroz zadraski reket za postizanje laganih poena. Spasiio je stvar dvaput Siriščević, jednom tricom na isteku napada, drugi put tricom uz dodatno bacanje (33:34). Allen je dodao svoje poene, a minute je dobio i posjednuti Farr. I odigrao vrlo solidno, nekoliko puta obranio 1 na 1, ubacio jednom s distance, jednom iz otpatka uz skok u napadu... Priliku za čeličenje dobio je krajem poluvremena i Jan Palokaj, koji je imao nezahvalnu ulogu odmoriti Allena. Sve u svemu, solidno poluvrijeme i vodstvo 42:38.

Dojam je da odavno nismo gledali ovako lošu Cibonu i da će svaka ozbiljnija momčad lako na kraj s Vukovima. U toj grupi nažalost još uvijek nije Zadar šanse mučenje nastavlja u drugom poluvremenu. Junaković je izletio odmah na početku, nakon što je jednu loptu izgubio a potom zaradio i prekršaj u napadu. Jusup ima velikih problema s obranom u reketu, pa visoke igrače "glume" Ivanov i Fundić. Ni u trećoj dionici pobjednik se ne rješava, završava s 59:55.

U posljednjoj četvrtini prva novost je peta osobna Junakovića. Iako nije imao učinak za pamćenje - samo 2 poena uz 4 izgubljene lopte, osjeća se problem u prijenosu lopte na protivničku polovicu, loše na pritisak reagiraju i Uljarević i Allen. Junakovićev primjer slijedi i Vuković. Zadar čuva stečeno vodstvo sve do 35. minute, kada Katić vraća na početak - 66:66.

U posljednju minutu Zadar je ušao sa zaostatkom 75:76. Allen gubi loptu u napadu a Gibson iz slobodnih bacanja povisuje na 75:78. Zadar ide na tricu, ali Siriščević promašuje pa Cibona dobiva pobjedu na pladnju. Kraj je bio samo formalnost, a simbolično je šepajući na kraju utakmicu napustio i Allen, koji je bio daleko najbolji strijelac Zadra s 32 postignuta poena.