Krav Maga Zadar uskoro počinje s radom u dvije odvojene grupe za djecu: za djecu od 6 do 9 godina (utorkom i četvrtkom u 19,00 sati), za Teense od 10 do 15 godina (utorkom i četvrtkom u 20,00 sati), a ovisno o potrebi i interesu bit će organizirani treninzi i u jutarnjim satima.

Treninzi se održavaju u dvorani u kompleksu Sportsko-rekreacijskog centra Višnjik, a sve informacije možete dobiti na brojeve telefona: Mile (0916198328), Saša (0995300478), Samir (098429863) i Vlatka (0992170936)

Ovom obavijesti iz Krav Mage Zadar žele podsjetiti kako se sve više ističe potreba i važnost rješavanja problema na manje destruktivan način. U svakodnevnom životu suočeni smo s primjerima nasilnog ponašanja. Nasilje se često javlja kao odgovor na konflikt, međutim moramo biti svjesni da su konflikti neizbježni dio svakodnevice. Česti su sukobi u obitelji, na poslu, u školi, pa čak i u vrtiću. Nasilje s jedne strane neizbježno potiče i jednako pretjerano ponašanje s druge strane.

Nenasilje podrazumijeva pravedno rješavanje problema i konflikata. Napada se problem, a ne osoba. Takvo komuniciranje potiče osobni razvoj i rast, te bolje odnose s drugima. Cilj odgoja na nenasilje je razumjeti konflikt i koje sve mogućnosti rješenja postoje, razvijati vještine rješavanja problema, komuniciranja, pokazivati međusobno razumijevanje i toleranciju, te učiniti sve kako bi što prije ispravno riješili nastali problem.

Susret s konfliktima događa se od najranije dobi, te je stoga vrlo bitno od malena početi odgoj na nenasilje. U radu s djecom veći učinak ima davanje primjera, nego riječi i pouke. Tako će dijete od 5 ili 6 godina prije naučiti reagirati na nasilje po primjeru svojih roditelja u problemu, nego po onome što nauče teorijski u vrtiću ili školi. Odgoj na nenasilje potječe od kuće, no proteže se i na sve društveno-obrazovne ustanove. Na Krav Maga treninzima s djecom, nenasilan odgoj provodimo kroz igru i iskustvene vježbe, gdje se djeca suočavaju s raznim mogućim problemima kroz opuštenu i zabavnu atmosferu, te uče rješavati nastale probleme bez stvaranja pritiska niti frustracija. Djeca najviše uče kroz ono „usputno", a ne ono što im se drži kao prodika. Radom zajedno i suradnjom puno se više postiže, nego jedni protiv drugih. Timsko suočavanje s raznim situacijama stječe se emocionalna stabilnost, samopouzdanje i odgovorno ponašanje. Sve to dovodi do nenasilnog ponašanja u toj mjeri da dijete zna raspoznati u kojoj situaciji je koja mjera samoobrane potrebna - bilo da se radi o verbalnom ili fizičkom konfliktu. Na nama odraslima ostaje da pružimo primjer odgovornog susretanja s konfliktima i nasiljem.