Nadzorni odbor sinoć je odlučio kako će novi trener KK Zadra biti Danijel Jusup. Zadarski stručnjak do sada je u četiri navrata vodio momčad, s kojom je napravio i najveći uspjeh u novijoj povijesti - osvajanje Goodyear lige.

Nadzorni odbor također je odlužio kako Branimir Longin ostaje sportski direktor. Više informacija bit će poznato nakon konferencije za medije koja počinje u 9.30 sati.

Nadzorni odbor pet je sati analizirao situaciju i zaključio kako kako nosi svoj dio odgovornosti. Nakon što im je Jusup predočio svoju viziju oni su ga aklamacijom izabrali.

NOVO

Nedugo nakon objave vijesti stigla je službena potvrda iz kluba.

"Jučer je u prostorijama kluba održana sjednica Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar.

Glavne aktualnosti i teme, između ostalog, bile su nedavni sporazumni raskid suradnje treneru Anti Nazoru i izbor njegovog nasljednika. Također, raspravljalo se i o mandatu sportskog direktora Branimira Longina, koji je nakon par uzastopnih poraza momčadi stavio na raspolaganje članovima Nadzornog odbora, ne bježeći od odgovornosti za neuvjerljivi ulazak seniorske momčadi u novu sezonu.

Nakon nešto više od četiri sata, koliko je sjednica trajala, za novog trenera KK Zadar izglasano je povjerenje Danijelu Jusupu, kojem će ovo biti peti put kako preuzima klupu Zadra.

Po završenom izlaganju Branimira Longina odlučeno je kako je u najboljem interesu njegov ostanak na poziciji sportskog direktora te je ponuđena ostavka nakon podužeg razmatranja u konačnici odbijena", navodi se u priopćenju.