U interregnumu između dva trenera, a s Frankom Sterlom na klupi, Zadar je večeras pred 400-tinjak gledatelja na Višnjiku imao pucački trening protiv Dubrave Furnir iz Zagreba. Ili je još jednom pokazao zabrinjavajuću nemoć u obrani, kako se uzme, budući da je već u prvom poluvremenu, uz 63 postignuta poena, imao i 46 primljenih protiv jedne od najslabijih momčadi lige. Momčad je očigledno teško u ovakvim utakmicama motivirati za nešto više, a razlika u kvaliteti je takva da pobjeda (konačnih 121:82) ipak nije mogla biti dovedena u pitanje.

Sterle je umjesto Filipa Vujičića na klupu postavio Marija Fantinu i Duju Bralu. Za prvu momčad zbog ozljeda i dalje ne konkuriraju Ive Ivanov i Petar Marić dok je u prvoj petorci umjesto Farra zaigrao je Stefan Fundić.

Dubrava se nije predala samim izlaskom na parket - nosio ih je Amerikanac Christopher Hortman, koji je lani igrao u Puli, imao epizodu u Njemačkoj te se ove sezone opet vratio u hrvatsku košarku. Već u prvom poluvremenu postigao je 20 poena uz šut preko 50 posto, a zahvaljujući njegovom učinku Dubrava je čak i dobila prvu četvrtinu 24:27.

No on i Kristijan Šutalo nisu mogli sami nositi igru Zagrepčana. Posljednje vodstvo gosti su imali u 13. minuti igre (31:32), nakon čega slijedi povratak Zadra i definitivni odlazak nakon što Uljarević u četiri napada zaredom postiže trice (50:36). Dignuo je Karlo malobrojnu publiku na noge i pokazao da ipak ima što pokazati kada dobije dovoljno prostora. Zadar četvrtinu dobio rezultatom 39:19 i na poluvrijeme otišao s prednošću 63:46.

U trećoj dionici Zadar je konstantno dizao prednost te uoči zadnjeg napada gostiju došao do najveće prednosti od 28 poena (91:63). Festival koševa nastavljen je i u posljednjoj četvrtini, u kojoj su priliku dobili spomenuti Brala i Fantina. Obojica su se upisali u strijelce, te u petorci s Palokajem, Uljarevićem i Planinićem stigli i do konačne pobjede s 39 poena razlike.

Najučinkovitiji igrač Zadra na kraju je bio Planinić, s 12 poena i 12 skokova. Uljarevićev nastup također će biti zapamćen po 20 postignutih poena uz izvrstan šut i posebice one četiri trice zaredom, dok je Allen završio na za njega standardnih 18 poena. Brojkama je bio nedostižan Dubravin Hortman, koji je za 35 minuta na parketu postigao 33 poena uz šut 12-21 i 9 skokova.

Sljedeću utakmicu Zadar igra u ABA ligi protiv Cibone, s novim trenerom.