Tridesetdevetogodišnja Zadranka Vanja Tokić ostvarila je odlične rezultate u bodybuildingu po IBFF federaciji na Svjetskom prvenstvu u Brežicama u Sloveniji i ušla u Top pet šampiona u sve tri kategorije u kojima se natjecala što joj je najveći uspjeh do sada. U kategoriji Fitness model small i Sport modelu osvojila je četvrto mjesto te u Fitness modelu +35 godina peto mjesto.

- Još uvijek mislim da sanjam, jer nisam ni znala što me čeka na ovome natjecanju. Dojmovi će se slegnuti tek za koji dan kada se vratim u svoj dnevni ritam koji se mnogima čini nestvaran. Meni je ovaj uspjeh nagrada za sav moj trud koji ulažem u sebe, nagrada mojoj djeci koju svojim primjerom učim kako se sve može kad se hoće, kako su ciljevi itekako ostvarivi, a put do zvijezda otvoren svakome tko to želi. Rekla bih kako je svaka kap znoja vrijedna, bila da se to radi o sportu ili nečem drugom u životu za postizanje željenih rezultata, rekla je Vanja još uvijek pod dojmom svog najboljeg rezultata do sada.

Inače, na svjetskom prvenstvu bira se pet top šampiona pa je uspjeh tim značajniji jer se Vanja u sve tri kategorije u kojima se natjecala u velikoj konkurenciji natjecateljica plasirala među šampione.

- Kad sam odlazila na natjecanje, rekla sam sve ili ništa. Nakon prvog pehara već u 11 ujutro optimizam je nadvladao umor što se kasnije dobro odrazilo na pozornici. Trenutno su emocije prevelike, sreća, ponos... Donijeti doma u naš Zadar tri pehara sa Svjetskog prvenstva je neopisivo, kaže Vanja Tokić.

Ovime Vanja nastavlja svoje uspjehe u kratkoj body building karijeri. Tako je u nepune dvije godine osvojila broncu na državnom natjecanju, bila je peta na Bihać openu i četvrta na Maximum openu. Na Europskom prvenstvu u Španjolskoj nastupila je u kategoriji Masters bikini fitness i ušla u top 20 Masters bikinica u Europi, kao i u Opavi na grand prixu.

Na natjecanju u Brežicama bilo je predstavnika i predstavnica iz 40 zemalja, a Vanja je bila jedina predstavnica iz Zadarske županije. Na natjecanju je prvi puta uz bikini nosila i večernju haljinu u kategoriji Fitness model small, dok se u sportskom dijelu poziralo u odjeći za treniranje.

Za ovo se natjecanje intenzivno pripremala dva mjeseca i to uz sve svoje druge obaveze, posao od kojeg nije uzela ni dana slobodnog, djecu i pripreme za njihovu školu te specifične treninge uz oca Zorana, također bodybuildera, koji joj je najveća podrška.

Ovime Zoran Tokić, njen otac i trener te predsjednik bodybuilding kluba Hulk iz Zadra uspješno nastavlja nizati pobjede svojih članova te se priprema za daljnja natjecanja.