Nakon tri dana jedrenja po idelanim uvjetima završena je 75. Viška regata.

Splitski JK Labud organizator je regate koja je dobila i najbrži brod na regati iz svog kluba - s jedrilicom imena Polet Furioso, ukupan pobjednik Viške regate je kormilar Nikola Dešković. Posljednje 124. mjesto pripalo je Ivanu Zriliću iz YC Biograda.

Najbolja posada JK Uskoka je Gringo II s Robertom Sandalićem na 13. mjestu. Posada broda Sail la vie II s kormilarom Darkom Smrkiničem plasirala se na 19. mjesto, dok je Josip Stipčević s Wish You Were Here zauzeo 21. mjesto. Damir Repac je zauzeo 40. mjesto. Mladi Niko Jakovčev s posadom Ruzine  našao se na 41. mjestu. Bio je daleko bolji od proslavljenog sportaša Ivice Kostelića koji je uzeo kormilo u ruke i ostvario 89. mjesto.

Viška regata i ove je godine bila najbolja i najmoćnija regata krstaša. Ona je imala svoj "celebrity, zahvaljući marketinškom manadžeru, članu JK Labud, Damiru Skelinu koji je napravio medijski šušur i oko Mrduje.

Pa su mediji objavili kako se "među više od više od 1000 jedriličara iz cijele Europe, ponovno se nalaze mnoga poznata lica: skijaš i zaljubljenik u more i jedrenje Ivica Kostelić, glumac Vedran Mlikota, glazbenici Marijan Ban i Jurica Pađen, te ugledni poslovni ljudi poput proslavljenog hrvatskog košarkaša Željka Jerkova, Joška Berketa vlasnika Marine Kaštela, Zvonka Kotarca, dalmatinskog građevinara i vlasnika splitskih hotela Atrium i Amfora Resort, Nike Deškovića, vlasnika njemačke tvrtke za online trgovinu automobilima Instamotion i Saše Kekovića, crnogorskog građevinskog poduzetnika.