Zadar je propustio na otvaranju sezone iznenaditi podgoričku Budućnost VOLI, jednu od momčadi koja će i ove godine biti pri vrhu lige. Iako je na trenutke igra momčadi Ante Nazora navijačima davala nadu da bi se moglo iznenaditi favorite, drugo poluvrijeme razgolitilo je sve slabosti, uvjetovane prije svega limitiranim kadrom na pojedinim pozicijama. Nakon utakmice Nazor je na konferenciji za medije dao jednu protokolarnu izjavu, u kojoj čestita protivniku i najavljuje poboljšanje u sljedećim utakmicama.

- Čestitam Budućnosti i treneru Slobodanu Subotiću na pobjedi. Mi smo imali svoju šansu u prvom poluvremenu, kada smo morali biti kudikamo kvalitetniji u obrani, nekako osjetno zaprijetiti domaćinu, bolje valorizirati dobru igru koju smo imali u tom razdoblju, no Budućnost ima ekstra kvalitetu, ušla je dobro u trećoj četvrtini... Jednostavno, mi ovdje nismo bili defanzivno na razini, ni što se tiče pritiska, ni što se tiče obrane, direktnih i indirektnih blokada. Protiv ovakve momčadi tako ne možeš doći u šansu da okreneš utakmicu u svoju korist, priznao je Nazor.

Utakmica protiv prvog jačeg protivnika pokazala je prije svega da James Farr nije na razini kojom bi jamčio prevagu svojoj momčadi. Kao američko pojačanje morat će dati puno više u sljedećim utakmicama, budući da je u ovoj Stefan Fundić, dok nije nakupio osobne pogreške, pokazao mnogo više. Već za dva dana protiv Cibone (HT Premijer liga, srijeda 9. listopada, 18 sati) pokazat će može li se ravnopravno nositi s nešto slabijim protivnicima. Kao i cijela momčad.

- Još je dosta posla pred nama, nadam se da ćemo igrati sve bolje, rekao je Nazor na završetku presice.

U Zagrebu Nazor neće moći računati na Ivanova, kojega sutra očekuje liječnički pregled i procjena koliko će morati izostati s parketa.