U nedjelju u 18 sati podgorička Budućnost na svom će parketu testirati sve što su Ante Nazor i njegova momčad radili u pripremnom razdoblju. Nakon zagrijavanja u domaćem prvenstvu s Adrijom Oil Škrljevo, koja je pala već nakon desetak minuta, slijedi utakmica koja će dosta toga reći o ambicijama zadarske momčadi u ovoj godini. Kapetan Ive Ivanov kažu da su one za sada - stabilnost i sredina ljestvice.

- Po meni, imamo pet momčadi koje će se boriti za vrh - Partizan, Crvena zvezda, Mornar, Olimpija i Budućnost, svi drugi su izjednačeni. Budućnost svake godine teži vrhu, imaju dobru momčad, iako su dosta izmijenili sastav. Mi moramo uzeti svaku priliku koja nam se pruži, trener je napravio dobar posao i pripremio nas, pokušat ćemo iskoristiti njihove nedostatke. Nadam se da ćemo u ABA ligi imati što manje turbulencija te ćemo se moći koncentirati i na prvenstvo, rekao je jutros na konferenciji za medije Ivanov, dodajući da je atmosfera u momčadi izvrsna te svi jedva čekaju početak ABA lige.

I trener Ante Nazor ima visoko mišljenje o prvom protivniku, iako su na startu sezone pretrpjeli jedan težak poraz od Olimpije i drugi, nešto neizvjesniji, od Unicaje.

- Moramo gledati na sebe, parirati u kontaktu, trci i skoku, odigrati ozbiljnu utakmicu i iz nje izaći bolji nego smo bili. Budućnost možda nije tako dobro uigrana s obzirom na kvalitetu rostera, ali nismo ni mi. Možda smo na 30 posto svojih mogućnosti, kaže Nazor.

Još je rano za prognozu kako će ova sezona izgledati.

- Uvijek na početku gledamo snagu rostera, ali to nije presudno, bitna je i kemija između igrača, radna etika, dobra priprema, strategija i jedino što možemo je imati maksimalni fokus kako bismo zadržali odnose kakvi su sada. Također, moramo imati domaći teren, identificirati se s publikom koja je jako specifična, da se ne događa da se gosti osjećaju ugodno na Višnjiku. Još je puno rada ispred nas, treba uživati, dovesti se na gornju granicu mogućnosti. Hoćemo li biti u sredini ili ispod, u ovom trenutku mi je teško reći.

Hoće li problem biti nedostatak visine u momčadi?

- Ključ dominacije u bilo kojem sportu je kontakt igra. Ako ju budemo imali, nedostatak visine neće biti bitan, ako ne budemo onda će biti problema. U prvoj utakmici koju smo igrali dva niža igrača imala su više skokova od onih viših koji graju na istoj poziciji, zaključio je Nazor.