Četiri mjeseca i deset dana prošlo je od posljednje službene utakmice košarkaša Zadra. U odlučujućoj utakmici Zadar je izgubio u polufinalu prvenstva od Cedevite, kasnije je neočekivano Cibona slavila u finalu, a Cedevita napustila Hrvatsku.

Zadar je u tom razdoblju doživio korjenite promjene - stručni stožer je ostao, no junake prošle sezone, Božića, Žorića, Dašića, Bašića, Littlea... gledat ćemo u drugim dresovima. Momčad je po svom guštu od vrha do dna složio trener Ante Nazor, ima svoje zamisli za koje vjeruje da će funkcionirati, a kako će to biti vidjet će se već u prvoj utakmici protiv Adria Oil Škrljeva, koja se u dvorani Krešimir Ćosić igra u nedjelju s početkom u 19 sati.

- S nestrpljenjem očekujem početak prvenstva, prvo podbacivanje da se upali makina. Lakše bi nam bilo igrati već danas nego da čekamo dva dana, ovako imamo još šest trening ai vremena da rješavamo neke upitnike. Malo smo uranili i s ovom presicom jer su do utakmice dva dana, a u sportu se stvari mjere u sekundama, rekao je Nazor jutros na konferenciji za medije na Višnjiku.

Upitnici su normalni u trenutku dok na neke pozicije "puca" više igrača sličnih mogućnosti. Na jedinici su tu Junaković i Uljarević, na visokim pozicijama Farr i Fundić, puno se može i rotirati po pozicijama, prebacivati s dvice na jedinicu, s petice na četvorku, što je bila jedna od Nazorovih zamisli. Falit će nešto visine, ali bi to igrači trebali nadoknaditi snagom i pokretljivošću.

- Smatram da smo spremni i da smo iskristalizirali obrise igre. Sigurno da je pred nama još puno posla, prvenstveno u obrani. Moramo biti svjesni da je najvažniji pristup, da nemamo pravo birati utakmice i da je susret sa Škrljevom jako bitan. Radi se o momčadi koja nam može napraviti velike probleme, rekao je Nazor.

S njim u društvu bio je i Martin Junaković, koji bi po svemu sudeći trebao početi kao prvi izbor na mjestu organizatora igre. Izvrsno je igrao na nešto nižoj razini, može li isto ponoviti na ovoj višpj, da ne kažemo ipak najvišoj.

- Svi jedva čekamo da utakmica krene, zadovoljan onim što sam svidio, našim radom... Bez obzira na to tko nam je suparnik kao momčad trebamo od prve do zadnje minute igrati zrelo, s punim angažmanom. Što se mene tiče, mislim da imam prostora za napredak, na Zadar Basketball Tournamentu to je bilo na tragu onoga kako treba izgledati - asistencije, razigravanje suigrača i stvaranje viška, čime dolazimo do laganih šuteva i poena, kaže Junaković.

Trener Damir Rajković okupio je zanimljivu momčad s mladim reprezentativcem Josipom Barnjakom, ali i nekoliko Zadrana - Antom Gospiće, Ivanom Baturom, Domagojem Vrkićem koji je također nosio zadarski dres. Na zadarskoj strani zato će biti jedan Škrljevčanin - Karlo Uljarević, koji je prošlu sezonu odradio u kvarnerskom klubu.