Poneki od biciklista odustali su zbog umora, nekima je puknula guma, a neki su čak i pali ili su umjesto virske rive i okrjepe odabrali laganu vožnju biciklističkim stazama po otoku Viru, no većina od 528 prijavljenih sudionika 27. biciklijade od Zadra do Vira došla je na cilj. Startalo se nešto iza 10 sati na Branimirovoj obali u Zadru, gdje tata Mislav Vrančić i njegov 6,5-godišnji sin Šimun, predškolac u vrtiću, praktički iz stana jednom nogom mogu zakoračiti na startnu liniju biciklijade.

- Redovito nastupam na virskim biciklijadama, ali sam dosad vozio sam. Šimunu je bila velika želja voziti od Zadra do Vira, pa sam napokon popustio i poveo ga. Imam i mlađega 3,5-godišnjeg Mateja koji bi također vozio bicikl, ali je još uvijek premali. Šimun je sada dovoljno velik za vožnju - kaže nam Mislav u kratkom predahu vožnje od Branimira do virske rive.

S obzirom na dvostruku promociju biciklizma i zdravog načina života - destinacijske kompanije Vir turizam koja je organizator biciklijade te tvrtke Zadar Outdoor koja je sudjelovala u kampanji Krećite se s nama - nagrada je bilo više nego inače. Čak 27 kompleta biciklističke opreme otišlo je ruke sretnih sudionika biciklijade, dok je 3.500 kuna vrijedni Mountain Bike ostao na Viru. Dobila ga je Zagrepčanka i virska vikendašica iz naselja Miljkovica Ljiljana Letec, koja je na biciklijadi sudjelovala sa suprugom Grozdanom.

Komplete biciklističke opreme dobili su: Ivan Čačić, Ana Kandasić, Štefica Miljanović, Grozdan Letec, Aleksander Sekula, Niki Nikić, Snježana Pavić, Vito Korolija, Marija Čular, Ivan Čular, Ivan Lužar, Dominik Brkljača, Bartul Mitrović, Jadranka Fortuna, Marija Seljček, Jörg Kramer, Ivan Serdarušić, Davor Jokšić, Ante Gospić, Mladen Bubić, Ljiljana Ugrinić, Šime Bajlo, Ivan Kerhlanko, Ana Živković, Mia Živković, Zorica Škofić i Toni Premić.

Najznačajniji biciklistički i obiteljski rekreativni događaj u Zadarskoj županiji uspješno su organizirali destinacijska menadžment kompanija Vir turizam s direktoricom Kristinom Perić i event menadžericom Darijom Zrilić, uz tradicionalnu suradnju s Biciklističkim klubom Zadar. Logističku podršku pružila su virska općinska poduzeća Čisti otok, Vir zaštita i Vir održavanje, kao i zadarska Prometna policija i Služba hitne medicinske pomoći. Glavni sponzor bila je Općina Vir koja je utemeljitelj biciklijade Zadar - Vir. Na virskoj rivi svirao je zadarski bend Hot Stuff, a za osvježenje i okrjepu pobrinuli su se djelatnici restorana Kotarina.