Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske za juniorske klase koje se ovaj vikend održavalo u Marini Kaštela u Kaštelima, jedriličari zadarskog Uskoka u klasi 420 osvojili su brojna odličja. Prvaci Hrvatske za 2019. su Antonija Kuštera i Maris Bašić, ispred Darije Perić i Petre Lukačić dok su brončani Mistral i Iris Matulja (JK Istra Lovran).
U U17 skupini prvo mjesto su osvojile uskokov dvojac Eva Šiško i Marta Mavar, ispred braće Fike (JK Val Crikvenica) i dok su treći Noela Petešić i Bruna Serapiglije, također iz JK Uskok.
Klasa 420 je prijelzna i nije olimpijska ali JK uskok je pokazao potencijal za moguće nasljednike za sad jedine olimpijske posade Enie Ninčević i Michela de Micheli Vitturi. One su, doznajemo jutros od njihovog trenera Karla Krpeljevića na Otvorenom prvenstvu Italije, održanom na jezeru Garda bile treće, odnosno osvojile su bronačnu medalju u klasi 49erFX. Enia i Michale u posljednjih mjesec dana imali su dvije raget u japanu i po povratku doma, odjedrile su talijansko prvenstvo. U Uzlaznoj su putanji prema SP u Novom zelendu gdje će jedriličarke Uskoka natjecati se za olimpijsku normu rezerviranu za šest nacija.