Sportski centar Višnjik i Teniski klub Zadar 08 suorganizatori su i domaćini prvog izdanja Međunarodnoga turnira Zadar Open 2019. za igračice i igrače do 14 godina. Turnir će se održati od ponedjeljka, 16., do nedjelje, 22. rujna.

- Ovaj je turnir u kalendaru Tennis Europe i treće je kategorije, a okupit će oko stotinu igračica i igrača iz mnogih država, između ostalih i iz SAD, Njemačke, Slovenije, Albanije, Češke, Slovačke, Mađarske, Finske... - kaže Lovre Rončević, predsjednik TK-a Zadar 08.

Ždrijeb će biti obavljen u nedjelju, 15. rujna, a igrat će se svaki dan na svih sedam zemljanih terena.

- TK Zadar 08 i ŠC Višnjik već su se iskazali u organizaciji teniskih događanja, recimo od polufinala Davisova kupa Hrvatska - SAD u prošloj godini, do organizacije i domaćinstva hrvatskoga prvenstva U 14, a ovaj je turnir korak dalje u kontekstu stvaranja kontinuiteta kvalitetnih teniskih događanja u Zadru i na Višnjiku koji će uskoro dobiti još i tri terena s betonskom podlogom. Istaknuo bih da će na predstojećem turniru sudjelovati i nekoliko igračica i igrača iz našega kluba, te da očekujemo veoma kvalitetan tenis, zaključuje Rončević.