Krav Maga Zadar počeo je sa svojim redovitim treninzima i upisom novih članova. Treninzi se u rujnu održavaju ponedjeljkom, srijedom i petkom od 20,00 do 21,15 sati u dvorani KM Zadar (Domovinskog rata 7) i svi zainteresirani mogu se javiti putem maila zadar@krav-maga.hr, kravmagazadar@gmail.com ili izravno doći u dvoranu na probni trening.

Krav Maga obučava samoobranu, borilačke i borbene vještine, kao i vještine zaštite drugih, a sve to na jedinstven i jednostavan način učenja. To je praktična metoda borbe koja obučava kako izbjeći, spriječiti i razriješiti bilo koju vrstu nasilja i napada.

Krav Maga je nastala u Izraelu, pod pritiskom realnih životnih zahtjeva i uvjeta. Metodu je razvio Imi Lichtenfeld, a nastavio razvijati i modificirati Eyal Yanilov. Krav Magu upotrebljavaju vojne snage, policijski odredi i tajne službe (CIA i FBI) iz cijeloga svijeta. Od 2010. godine, zbog širenja sustava, a da bi se istovremeno održala kvaliteta treninga, Eyal Yanilov osniva organizaciju - Krav Maga Global. KMG je danas prepoznata kao najprofesionalnija i međunarodno aktivna Krav Maga organizacija u svijetu.

Krav Maga je horizontalan sustav, s jedinstvenim i logičnim pristupom. Laka je za učenje i pamćenje, izvodi se prirodno i instiktivno, te se praktično može upotrijebiti u stresnim uvjetima. Neke od važnijih komponenata Krav Mage jesu jedinstvena pedagogija, metodologija i način obuke.

Krav Maga obrađuje sljedeće teme:

• Predostrožnost, prevencija, izbjegavanje i odstupanje
• Bacanja i padove u svim mogućim uvjetima, pravcima i uglovima
• Napade i kontranapade, izvedene na sve moguće ciljeve, distance, domete, uglove i pravce, te izvedene iz svih mogućih položaja
• Uporabu svih mogućih uobičajenih predmeta i objekata u obrambene svrhe
• Obrane od nenaoružanih napada: udaraca rukama, nogama i ostalim dijelovima tijela
• Oslobađanja od svih vrsta zahvata i držanja
• Obrane od svih mogućih prijetnji i napada nožem, oštrim predmetima, palicama, tupim predmetima i obranu od svih vrsta vatrenog oružja
• Obrane od jednog ili više napadača, u svim pozicijama i tjelesnim položajima, uključujući zatvoren ili otvoren prostor; u hodniku, na stepeništu, u automobilu
• obrane na svim vrstama zemljišta, u vodi, kada su nam pokreti ograničeni, u stojećem i sjedećem položaju, u pokretu, ležeći na leđima, boku ili potrbuške
• Fizička i mentalna kontrola i razoružavanje

Kome su namijenjeni Krav Maga treninzi?

Krav Maga učinkovit je sustav samoobrane koji je namijenjen svakomu, nevezano uz dob ili spol, a zasnovan je na prirodnome ljudskom pokretu. Savršeno se uklapa u užurbani stil svakodnevice jer polaznika u kratkome roku može dovesti do određenog cilja. Treninzi Krav Maga su za sve koji žele biti (više) u formi, ojačati svoje samopouzdanje i naučiti tehnike samoobrane. Predviđeni su za osobe koji imaju slične ideje i ciljeve: naučiti obraniti sebe i/ili svoje bližnje i usput se zabaviti.

Instruktori Krav Maga u profesionalnoj i sigurnoj atmosferi uče svoje polaznike tehnikama i taktikama samoobrane. Glavni je cilj da treninzi Krav Maga pomognu svojim polaznicima da postignu željene ciljeve, bilo da je to snaći se u stresnim i problematičnim situacijama, smršavjeti ili ojačati. Metodika poučavanja i raznovrsni treninzi omogućuju svim polaznicima da dođu i ostvare benefite za sebe, nevezano uz dob, spol, kondicijsku spremu i prethodno znanje o borilačkim vještinama.

Grupe su: mješovite i grupe za djecu i tinejdžere.

KRAV MAGA KIDS&TEENS

Krav Maga Zadar od ove godine i grupu za djecu od 6 do 15 godina. Treninzi za djecu održavaju se utorkom i četvrtkom od 19 sati.

Treninzi za djecu su edukativni i zabavni, a djeca sve motoričke i tehničke zadatke uče kroz razne igre. Na Krav Maga treninzima za djecu, djeca uče da medalja ili diploma nije krajnji cilj. Sam trening je usmjeren prema tome da djeca uče da je neuspjeh sastavni dio života. Djeca na treninzima razvijaju disciplinu, odnosno samodisciplinu koja je ključan preduvjet za uspjeh u bilo kojem aspektu života. Grupa je jaka koliko je jaka (i) najslabija karika. Ako postoji najslabija karika, zadatak cijele grupe je da joj pomogne da postane jača.

Sve detaljnije informacije možete dobiti na brojeve 0916198328 (Mile), 098429863 (Samir), 0995300478 (Saša), 0992170936 (Vlatka).