Iz Nogometnog kluba Arbanasi javljaju dobre vijesti za njihove članove i nogometnu scenu u Zadru. Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza udovoljio je njihovim traženjima te će uložiti oko milijun kuna u obnovu umjetne trave na igralištu na Stanovima, koje im je dano na korištenje od strane Grada Zadra.

- Incijativa je išla preko Grada Zadra i Nogometnog saveza Zadarske županije, a uspjehu je svakako doprinijelo i lobiranje našeg člana, bivšeg gradonačelnika Božidara Kalmete. Početak radova očekujemo ubrzo, nadamo se za mjesec dana, ali svakako do kraja godine. Naravno, sve ovisi i o postupku javne nabave koji se može otegnuti, rekao nam je tajnik kluba Milan Rovis ističući značaj ove odluke za njihovih četristotinjak članova - djecu iz Škole nogometa te seniore i veterane koji će nakon obnove moći trenirati bez straha od ozljede.

Utakmice lige i dalje će se zbog gabarita terena održavati na igralištu Bagat. Tijekom postupka donošenja UPU uvale Bregdetti postojala je i inicijativa Arbanasa da im se dodijeli veći prostor na tom području, no nije došlo do njezine realizacije.

- Nije sve u biznisu i građenju zgrada, treba imati sluha za mještane. Grad je dosad puno napravio, ali to ne znači da ne može bolje, istaknuo je tajnik nogometnog kluba s dugom povijesti.