Sportski direktor KK Zadra Branimir Longin na Višnjiku je jutros predstavio dva posljednja pojačanja - Amerikance Bryona Allena i Jamesa Farra. Obojica su već neko vrijeme s momčadi, prvi nešto duže od drugoga. Zajednička ocjena za obojicu je da se radi o vrlo obećavajućim prinovama za novu sezonu.
- Momci su se dobro uklopili, karakterni su, misle na momčad, rezultat, klub. Pred nama je težak rad i puno utakmica, duga sezona. Vidim da je dosta pozitivnih komentara oko kluba, sretni smo kad dobijemo takav podstrek. Imamo mladu ekipu, i Allen i Farr spadaju u tu kategoriju, u najboljim su godinama, rekao je Longin.

Potvrdio je kako momčad još nije kompletirana, jer se čeka najvjerojatnije jedan visoki igrač, možda i drugi za rotaciju.

- Nećemo srljati i uzeti igrača samo da popunimo broj, čekamo da se ukaže prava prilika.

Jedna od većih novosti ove sezone je da će KK Zadar imati drugu momčad - Pet bunara, koji će igrati Drugoj ligi - jug, a u njoj će biti juniori i igrači koji su nadomak prve momčadi. Vodit će ju trener juniora KK Zadra Jure Ružić. Nekoliko njih imat će dvojnu licencu, kako bi mogli nastupati i za Zadar i za Pet bunara.

Novinari su prvi put mogli čuti i pojačanja iz SAD-a.

- Prvi dojmovi su poziticni, zahvalan sam što imam priliku igrati za ovaj klub. Teško radimo svaki dan, imali smo i tu prvu pripremnu utakmicu sa Splitom, bili smo dosta dobri, a svaki dan ćemo biti još i bolji, rekao je Allen.

Nije htio uspoređivati snagu hrvatske košarke s talijanskom ili poljskom, jer kaže da će takav dojam moći iznijeti tek nakon prve službene utakmice.

Farr je u Hrvatsku sletio s Filipina. U Zadru je tjedan dana i tek mu se počinju slijegati prvi dojmovi.

- Nisam imao priliku upoznati grad, zbog jet laga nastojim optimalno koristiti vrijeme i dovoditi svoje tijelo u što bolje stanje. Treninzi su naporni ali treneri vode računa da se na pravi način uđe u ritam s obzirom da sam zadnji došao. Iskustvo na Filipinima je bilo dobro, iako je ta košarka dosta drugačija od europske, koja više počiva na snazi, rekao je Farr.

Longin je najavio kako će domaća javnost uskoro imati priliku upoznati momčad kroz neke pripremne utakmice, najkasnije na Zadar Basketball Tournamentu.