Jedriličarke Uskoka Enia Ninčević i Michaela de Micheli Vitturi završile su na 9. mjestu regatu Svjetskog kupa u japanskoj Enoshimi. Na mjestu gdje će se dogodine jedriti olimpijska regata, naša jedina ženska posada pokazala je da ima potencijal za prvu olimpijsku vizu u klasi 49erFX.

Enia i Michaela su odlično startale te već prvog dana imale drugo mjesto, iza poznatih Brazilki. U konkurenciji 36 posada izborile su Medal race te na kraju zauzele 9. mjesto, sve to po daleko težim uvjetima nego tjedan dana ranije, kada se jedrila predolimpijska regata koju su cure iz JK Uskok završile na 15. mjestu.

Pred Eniom i Michaelom je najveći izazov njihovog zajedničkog jedrenja - Svjetsko prvenstvo u Novom Zelandu, na kojem će se jedriti za šest nacionalnih olimpijskih normi. Prvenstvo se jedri krajem studenog i početkom prosinca. Ovaj rezultat naših jedriličarki, prema riječima Ede Fantele, izbornika HJS, daje nam pravo realno očekivati još jednu zadarsku posadu na OI Tokyo.

Na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Danskoj,  olimpijsku normu, uz titulu svjetskih prvaka, izjedrili su Šime i Mihovil Fantela. Oni će ju braniti u Novom Zelandu.