Nakon što je u prošloj godini NK Zadar najvažniju utakmicu izgubio za "zelenim stolom", i ove će godine u fokusu biti događanja izvan travnjaka - rješavanje infrastrukturnih uvjeta te odluka o mogućem stečaju nakon nalaza revizije. Nije čudno da je stoga pred momčad postavljen minimalni cilj - stabilizacija momčadi i igre, dok je povratak u Drugu ligu ostavljen za bolju budućnost.

U takvim uvjetima trener Marko Pinčić složio je momčad od domaćih igrača, spoj mladosti ponikle u nižim uzrastima i iskustva igrača koji su ostali na Stanovima.
- Pokušali smo se maksimalno dobro pripremiti. Cilj je stabilizacija ekipe, temeljna konstrukcija momčadi koja može napasti drugu ligu i koja može iznjedriti kvalitetu više. Prvenstvo će biti teško sigurno, u prvoj utakmici igramo protiv jednog od favorita, no mi imamo svoju kvalitetu, ne priznajemo nikome da je bolji, odradili smo sve što smo trebali, i vjerujem da smo spremni i da ćemo se cijelo prvenstvo veseliti svi skupa, najavio je Pinčić uoči sutrašnje utakmice protiv Splita, koja se na Stanovima igra u 17.30 sati.

Trener je više puta istaknuo da ovoj momčadi nedostaje jedan "pravi napadač".

- Za sada nemamo takvog igrača u postavi ali neću se stalno vraćati na taj dio. Na to smo bili spremni, prilagodili smo model igre za takve stvari, koji će biti isti bez obzira igra li se u Zadru ili vani. Da nam treba napadač, treba, imali smo nekih upita ali smo ocijenili da na toj poziciji želimo dovesti kvalitetu više, a ne nešto što će nam popuniti broj. Ako se ukaže kvalitetno pojačanje dovest ćemo ga tijekom sezone.

Kapetansku traku u novoj sezoni ponovno će nositi Jure Jerbić.

- Zahvaljujem treneru Pinčiću što mi je iskazao povjerenje. Bio sam kapetan prije nekoliko godina, čast mi je opet biti u toj ulozi. Odradili smo 45 dobrih dana, spremni dočekujemo prvenstvo i jedva čekamo da počne utakmica.

U kategoriji iskusnijih igrača već je i Domagoj Muić s nepunih 26 godina. On se prošle godine vratio u Zadar nakon što je igrao za Zagreb, Rudeš i Rudar Velenje.

- Imamo dosta i iskusnih i mladih igrača. Vjerujem da ćemo na polusezoni imati dobar rezultat i da ćemo početi sezonu pobjedom. Split je zasigurno kvalitetniji od Uskoka, protiv kojeg smo nedavno igrali, no očekujem da ćemo se boriti za tri boda, rekao je Muić.

Dobra je vijest da je ulazak na utakmicu besplatan.

- Pozivam sve navijače da nas podrže u ovim trenucima, poručuje Muić.