Nogometni klub Zadar u subotu u 17.30 sati na Stanovima otvara sezonu u 3. HNL - jug. Kratki pregled jutros je u klupskim prostorijama dao neuništivi Josip Bepo Bajlo.

- Status drugoligaša nismo izgubili na zelenom polju nego zato što nismo imali infrastrukturu, te smo se morali vratiti u treću ligu. Nadam se da ćemo u kratko vrijeme zadovoljiti uvjete koje je HNS postavio, da ćemo imati uvjete za Drugu ligu, što ne znači da se moramo sutra vratiti. U klubu je došlo do kadrovskih promjena u upravi i stručnom stožeru. Novi direktor je Damir Knežević, dijete ovog kluba, koji se opredijelio za školovanje, završio ekonomiju u SAD-u te se vratio svojoj prvoj ljubavi. Marko Pinčić također je godinama bio tu, bio je na usavršavanju u nekim klubovima i sazrio da može voditi NK Zadar. Čestitam na kapetanskoj traci Juri Jerbiću i pozdravljam povratnika Domagoja Muića, izbrifirao je u jednom dahu Bepo Bajlo.

Trener Pinčić najavio je stabilizaciju igre i ekipe u ovoj sezoni kroz spoj mladosti i iskustva, a i Jerbić i Muić kažu da jedva čekaju početak sezone. Direktor Knežević osvrnuo se na problem s infrastrukturom, pa i najave o mogućem odlasku u stečaj.

- Grad je vlasnik, sigurno da se dai na zadovoljavanju infrastrukturnih problema, no oni nisu jedini zbog kojih nismo dobili licencu. Radit će se na toj tribini, ali i na pomoćnom terenu, terenima na Višnjiku i Bagatu... Stečaj je jedna od mogućnosti. Čekamo nalaz revizije za financijsko izvješće iz 2018. godine, na osnovu tog nalaza poduzimat će se daljnji koraci.

U svemu tome ipak jedna vedra vijest za navijače:

- Ulaz na ovu utakmicu bit će slobodan, a nadamo se da će tako ostati i do kraja sezone. Radi se ipak o trećoj ligi. interes nam je da bude što više navijača na tribinama a financijski učinak nastojat ćemo anulirati sponzorskim ugovorima.