U subotu 24. kolovoza održana je u Lukoranu još jedna regata škole jedrenja Zadarske županije, na kojoj je sudjelovalo 30 najboljih jedriličara iz pet klubova: JK Briva Biograd, JK Guc, JK Sv. Filip i Jakov, JK Kun i JK Uskok. Prva tri mjesta osvojili su Katja Barbaroša (JK Sv. Filip i Jakov), Luka Dokoza (JK Uskok) i Šimun Dražević (JK Uskok).

Školu polaze djeca koja su u ovoj sezoni prošli školu jedrenja, a njih je bilo, kaže Robert Sandalić iz JK Uskok, ove godine bilo preko stotinu.

- Regata je bila prilika da se tridesetak najboljih susretne na moru, nauči nešto novo i odmjeri snage s konkurencijom. Izabrali smo Lukoran jer nam je dolje uvijek lijepo, a ove godine našu školu samo u ovom mjestu prošlo je 26 polaznika, kaže Sandalić.

Zima koja dolazi bit će pravi test za one koji žele ostati - ljeti se jedri po slabijem vjetru, po ugodnim temperaturama, a dolaskom prve bure vidi se tko ima karakter za ovaj sport. Za sada u Uskoku imaju prijavljena 23 mala jedriličara, što nosi i zadovoljstvo i izazov, budući da svako dijete mora imati svoj brod.

- Zahvaljujemo svima koji su i ovoga puta podržali regatu, a prvenstveno Općini Preko, Turističkoj zajednici Općine Preko i našim dragim prijateljima iz Lukorana, poručuju iz Uskoka.