Zadarska županija pokrenula je postupak izrade Plana razvoja sporta za razdoblje od 2021. do 2030. godine. Uz slogan "Pokret s vizijom!" na temelju bogate sportske povijesti, vrhunskih sportaša i sve većeg interesa građana za aktivnim stilom života, po prvi put se dugoročno planira sportski život Zadarske županije. Plan će biti usklađen s aktualnim Nacionalnim programom športa usvojenim u srpnju 2019. godine.

- Bilo da se radi o razvoju školskog ili natjecateljskog športa, športske infrastrukture, rekreacije u slobodno vrijeme, svaki aspekt športskog života se mora razvijati prema stvarnim potrebama i željama stanovnika sredine, navode u Zadarskoj županiji te pozivaju sve građane da sudjeluju u kratkom istraživanju kojim se žele definirati potrebe i saznati mišljenja o trenutnom stanju sporta u Zadarskoj županiji.

Ispunjavanjem upitnika možete sudjelovati u nagradnoj igri u kojoj će dvoje dobitnika osvojiti godišnju pretplatu na utakmice KK Zadra. Izradom plana rukovodi Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

- Svojim idejama i sugestijama Vi ćete oblikovati razvoj športa Zadarske županije!, poručuju u Županiji.