Plivački klub „Zadar" od ponedjeljka 2. rujna vrši upis novih članova za programe:

- ŠKOLA PLIVANJA
- OBUKA NEPLIVAČA
- IGRAONICA

ŠKOLA PLIVANJA je program namijenjen plivačima koji žele usavršiti svoje plivačko znanje. U plivačkoj školi plivači uz pomoć educiranog kadra uče pravilno disati, plutati, skakati na noge i na glavu i pravilno plivati sve 4 plivačke tehnike (kraul, leđno, prsno, delfin). Treningu u vodi prethodi uvodni dio sata na suhom gdje djeca rade na poboljšanju motoričkih sposobnosti, druže se i igraju.
Prije upisa svako dijete mora proći testiranje, radnim danom u 9:30 i 17:45 na bazenu Višnjik, testiranja vodi Josipa Nekić, prof.. Škola plivanja PK Zadar na bazenu Višnjik započinje 16. rujna, treninzi se održavaju tri puta tjedno u jutarnjem i popodnevnom terminu.

U suradnji s portalom 057info PK Zadar poklanja pet članarina za školu plivanja. Nagradnu igru potražite na linku.

Za djecu neplivače PK Zadar ima 2 programa:

IGRAONICA je program PK Zadar namijenjen djeci starijoj od tri i pol godine. Većini djece te dobi to je prvi susret sa treningom a uz vodstvo stručnih trenera djeca će zavoljeti bazen od prvog sata. Isključivo kroz igru ostvaruju se ciljevi programa: upoznavanje djeteta s ulogom trenera, razbijanje straha od vode, privikavanje na vodu, učenje i usvajanje osnovnih elemenata (disanje, plutanje i klizanje). Trening u trajanju od 45 minuta odvija se u popodnevnim satima dva puta tjedno.

Nakon savladanih osnova iz programa Igraonice djeca mogu nastaviti s treninzima u Obuci neplivača.

OBUKA NEPLIVAČA osmišljena je za djecu stariju od četiri i pol godine koja se ne održavaju ili se slabo održavaju na vodi. Cilj Obuke neplivača je da kroz igru i zabavu djeca savladavaju osnovne elemente (disanje, plutanje, klizanje, rad rukama i nogama) te da budu samostalniji u vodi. Naš program Obuke neplivača u trajanju od 16 treninga verificiran je od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Nakon uspješno savladanog programa mali plivači mogu nastaviti s treninzima u Školi plivanja.

Zašto baš plivanje:

Ako želite da Vaše dijete nauči pravilno plivati i da usavrši svoja dosadašnja plivačka znanja ili ga želite uključiti u plivanje zbog unapređivanja zdravlja, pravilnog razvoja, otklanjanja eventualnih zdravstvenih problema (nepravilno držanje, pretilost...), upišite ga u školu plivanja PK Zadar. Plivanje je bazičan sport koji pozitivno utječe na rast i razvoj, socijalizaciju i razvoj svih motoričkih sposobnosti. Kao individualan sport daje mogućnost samoostvarivanja, a radom u grupi djeca će steći prijatelje i istovremeno razvijati timski duh.
Bilo da ste plivač ili budući plivač, dođite na bazen Višnjik, plivajte i učite s nama kroz igru i zabavu.

Prijave i informacije:
023/312320, ured
099/8038521, Anja Jelenić, tajnica
098/1374604, Josipa Nekić, prof.
mail: [email protected]

Radno vrijeme ureda na bazenu Višnjik (od 02.09.2019.):
Ponedjeljak - petak: 08:00 - 10:00 i 17:00 - 19:00 sati.
Ured se nalazi desno od recepcije, naći ćete nas po oznakama PK Zadar!