Streetball Mornarica u svojoj 6. godini doživio je pravi festival basketa. U nikad jačoj konkurenciji od 28 ekipa, gledali smo kvalitetan, pravi zadarski basket. U završnoj fazi, koju je činilo 16 momčadi, ime favorita teško je bilo razabrati. Nakon 2016. godine imamo novog prvaka, sada već bivši prvaci Iskusni Dabrovi poraženi su u četvrtfinalu od odlične ekipe X Fowiki, koju su činili Matej Segarić, Nikola Jadrijev, Tomislav Kabić, Hrvoje Ćuška i Šime Buterin.

Utakmica za 3. mjesto bila je lak posao za ekipu Run and Gun, koju čine „iskusni španeri" Marijo Milanović, Šime Blaslov, Luka Bolić i Dinko Kamber. S druge strane Shaka Zulu predvođena mladim Vitom Barbarošom ipak nije mogla ozbiljnije parirat „španerima" bez usluga svog visokog igrača, Marka Marinovića, koji se ozlijedio dan ranije. Nakon borbe za broncu, na red je došlo natjecanje u tricama. Od 30-ak prijavljenih, u finalnoj seriji našli su se Hrvoje Ćuška iz X Fowiki i Šime Blaslov iz Run and Gun, a s 5 od 6 pogođenih trica pobijedio je Šime Blaslov.

Utakmica finala bila je dostojna težine koju nosi sa sobom. S jedne strane moćna ekipa X Fowiki, a s druge strane nikad nabrijaniji Žile, Ređi i Juby te njihovo pojačanje Tin Krstić Kedžo, koji je odigrao sjajnu utakmicu, ali i cijeli turnir. Sama igra bila je odlična, prepuna trica, koš faula, majstorskih asistencija i moćnih blokada. Favorizirani X Fowiki ipak je pokleknuo pred naletima JDK-a, prvaci su bili jednostavno nezaustavljivi. Ipak, poraz u finalu nije obeshrabrio Tomislava Kabića iz X Fowikija, koji je najavio pohod na titulu sljedeće godine u još jačem sastavu.

Nagrada MVP-a ovogodišnjeg Streetball Mornarica zasluženo je pripala Paolu Marčevu Ređiju, koji je dominirao reketom Mornarice od prve do zadnje utakmice.
Prije 6 godina, JDK se među prvima prijavio na turnir. Mladi i neiskusni, ali s jako puno potencijala, nisu razočarali, već su u konkurenciji od 12 ekipa osvojili visoko 3. mjesto. Sljedeće dvije godine, kostur ekipe JDK koju su činili Luka Žilić Žile, Paolo Marčev Ređi i Ivan Piasevoli Juby, igrao je u raznim ekipama te su uvijek igrali finala. 2017. opet su se okupili kao JDK, ali su u konkurenciji od 24 ekipe dogurali „samo" do četvrtfinala. Prošle godine, superiorno su otvorili turnir te ušli u finale, ali tamo su ih čekali Iskusni Dabrovi koji su po 3. put osvojili naslov prvaka Mornarice. Evo ih 6 godina nakon, tu su, na tronu. Svaka im čast, od prve utakmice se vidjelo tko je imao najveću želju, za koga je ovo bilo više od samog turnira u basketu.

Kruna turnira, ali i cijelog ljeta na Mornarici bio je koncert Shelter Teama, Sexymotherfuckersa i Alergije, koji su napravili totalan kaos na Mornarici. Organizatori zahvaljuju sponzorima koji su pomogli u organizaciji turnira - Turistička zajednica Grada Zadra, Tankerska plovidba, Sonik, Di Maris, Pekara Foša, Mesnica Ikić, Amadeus Jeans, Caffe Bar no7, Konoba Misterija, Konoba Skoblar, Santa, AMG-sport, Caffe bar Masai, Ice bar Kalelarga, Caffe bar Lloyd.