U listopadu će se u Zadru održati 1. Granfondo Falkensteiner Borik, profesionalno organizirana biciklistička utrka za amatere, za koju nije potrebno biti aktivni sportaš s licencom. Trasa utrke je 118,55 km i starta na Boriku u Zadru zatim prolazi kroz mjesta Kožino - Zaton - Nin - Vir - Vrsi - Ljubač - Ražanac - Jovići - Radovin - Visočane - Poljica - Mazija te se kroz Diklo ponovno vraća u Zadar, odnosno Falkensteiner Resort Borik.

Utrka se organizira 19. listopada u suradnji s Hrvatskim biciklističkim savezom, a uključuje Juniorski kup Hrvatske i Aposlutnu kategoriju. Apsolutna utrka je otvorenog međunarodnog tipa i nudi mogućnost sudjelovanja kako profesionalcima tako i amaterima svih dobnih skupina.

- S obzirom da je veći dio staze uz samu obalu, ali i u predivnoj prirodi zadarskog zaleđa, smatramo da je to idealna kombinacija kojom možemo predstaviti naš resort ali i okolicu, našim gostima i natjecateljima. Želimo im ponuditi više od plaže i wellnessa - naši gosti željni su rekreacije i aktivnog odmora, a ovom utrkom, omogućujemo im da pored mora, upoznaju i dožive sve ljepote obale i zadarskog zaleđa, te percipiraju Zadar kao atraktivnu destinaciju za bavljenje sportom u koju će se vraćati svake godine, navode organizatori.

Za mjerenje rezultata angažirana je licencirana firma Stotinka d.o.o., koja će mjeriti vrijeme uz pomoć čipova i GPS-a. Rezultati će se moći vidjeti u realnom vremenu na web stranici. Svaki natjecatelj prilikom prijave dobije narukvicu s čipom koji bilježi vrijeme prolaska kroz startna, odnosno ciljna vrata, te kontrolne točke po putu.

Prilikom prijave, osim čipa, svaki natjecatelj dobije i „startni paket" u kojem se nalazi: sportski ruksak ili naprtnjača s logom utrke, dri-fit majica sa logom utrke, naljepnice i tetovaže sa startnim brojem, personalizirani startni broj, izotonični napitak, bidon s logom utrke, promotivni materijali koje nam ustupi TZ Grada Zadra i Županije (karte, biciklističke ili gradske, kratki vodiči po Zadru i okolici).