Na Višnjiku su jutros predstavljena dva ovosezonska pojačanja KK Zadar. Iako su u međuvremenu potpisali Martin Junaković i FIlip Vujičić, ovoga puta predstavilo se dvojicu igrača koji su nešto ranije potpisali vjernost zadarskom klubu. Dok je iskusni Ivan Siriščević došao na godinu dana, Jan Palokaj je jedan od igrača na koje Zadar ozbiljno računa u budućnosti, sudeći po ugovoru od četiri godine.

- Jan i Ivan su primjer onoga što želimo graditi ove sezone, a to je spoj iskustva i mladosti, iskusnog igrača koji iza sebe ima sezone u inozemstvu i igrača koji je do ove godine bio junior. Nadam se da ćemo sljedećeg tjedna biti kompletni, jer nas odmah na početku čekaju važne utakmice u prvenstvu i ABA ligi. U razgovorima smo za niskog i visokog igrača i čekamo da nam se otvori prilika. Još dvojimo hoće li to biti jedan kvalitetniji ili dvojica igrača, rekao je na jutrošnjoj presici trener KK Zadar Ante Nazor.

Bilo je dosta priče o nekim imenima koja su otišla ili koja su trebala doći, a na kraju nisu.

- Nemojmo zaboraviti da imamo limite što se tiče financija a i želja nekih igrača, koji su bili naša želja, ali Zadar očito nije bio njihov izbor. Mi smo odredili da nećemo nikoga moliti, da idemo s igračima koji žele doći, prihvatiti sredinu i filozofiju igranja, a to će biti jaka igra u obrani, trka u oba smjera kako bismo energijom pokrili neke nedostatke. Mislim da će tome pomoći i činjenica da imamo jednu od najmlađih ekipa u zadnjih par godina, rekao je Nazor.

Siriščević je ponovio kako mu je uvijek bila želja igrati za Zadar, a povratak bliže kući i trener kojega cijeni tome su uvelike pomogli.

- Nisam samo došao samo odraditi sezonu. Svi koji me znaju, znaju da ću dati sve od sebe, rekao je Siriščević.

Dolazak u Zadar novi je iskorak u karijeri mladog Palokaja.

- Ne mogu ništa reći nego da sam jako sretan što sam tu, što ću predstavljati Zadar, grad košarke. U Boscu prošle godine nismo bili fokusirani na trening i rezultat, to je dobra škola da se ne ponovi. Ovdje je ambicija sagraditi pobjednički mentalitet i ostvariti što više pobjeda, rekao je Palokaj.