Nakon dugog zatišja krenula je zadarska ofenziva u dovođenju igrača. Potpisani su ugovori s dvojicom Amerikanaca, da bi u posljednja dva dana klubu pristupila trojica igrača - Martin Junaković, Dominic Gilbert i Filip Vujičić. Kontura momčadi sada je već prilično izvjesna, kao i činjenica da su iz svih kombinacija otpali prošlosezonski nositelji igre Luka Božić, Vladimir Dašić i Luka Žorić. Evo što o svemu jutros uoči treninga kaže trener Zadra Ante Nazor.

- Djelovali smo u okviru mogućega. Zadovoljan sam, a bit ću potpuno zadovoljan kada kompletiramo ekipu, odnosno kada nam sljedećeg tjedna dođu američka pojačanja. Moramo još zatvoriti pozicije backup dvojke i backup petice, imamo dovoljno vremena da se pripremimo za sezonu.

James Farr je prvi izbor na poziciji centra?

- Farra smo izabrali kao prvu peticu zbog koncepta igre. On ima svoje kvalitete, jako dobar roll, jako dobar pop, višedimenzionalni je igrač. Grubo je govoriti tko je backup, tko prvi, pogotovo kod centara koji se često opterete penalima. Podijeli se minutaža, bude otprilike ista kod prvog i drugog igrača zbog specifičnosti pozicije. Ali ako Amerikanac dolazi, ne dolazi da bi bio na klupi.

To znači da ćemo teško u zadarskom dresu vidjeti Josipa Sobina, o čemu se posljednjih dna špekuliralo.

- Sobin je meni ideja od prvog dana, pitanje je koliko je to realno. I sigurno ne bi bio backup igrač. Daj Bože da se to dogodi.

Bit će borbe i na jedinici.

- Potpisali smo s dva reprezentativca koji su kompetetivni, zdrava konkurencija jedan drugome. Ali imamo i dva mlada igrača, Filipa Vujičića i Marija Fantinu, koji ozbiljno konkuriraju za tu poziciju, i od njih očekujem iskorak, da malo "ćopnu" od minutaže i Junakoviću i Uljareviću.