Mladi Dubrovčanin Filip Vujičić službeno je potpisao ugovor na iduće četiri godine, javljaju iz Košarkaškog kluba Zadar.

Priključen klupskim pripremama od početka zajedno s mlađim bratom Jakovom Vujičićem, koji će se priključiti juniorskoj selekciji KK Zadar, zasigurno je interesantno ime na košarkaškoj sceni.

Vujičić je svoj sportski put započeo u rodnom Dubrovniku, gdje se u istoimenom klubu okrenuo košarci od najmlađih uzrasta. Ove godine predvodio je svoju momčad i upravo protiv zadarskog kluba KK Sonik Puntamika ubacio čak 37 poena te osigurao plasman Dubrovčana među 16 najboljih momčadi poluzavršnog turnira PH.

- O kakvom profilu i predispoziciji 19-godišnjeg igrača je riječ pokazuju nam i vrijedni nastupi za mladu košarkašku reprezentaciju na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu u kojoj se također uspio nametnuti u predvodnika U-18 generacije bilježeći 9.6 koševa, 5,4 skoka i 2,1 asistenciju po utakmici. Hrvatska reprezentacija na kraju je bila jedanaesta, a mladi Filip 37. strijelac, 19. skakač i 24. asistent Europskog prvenstva na kojem je nastupilo 16 reprezentacija. Sezonu u Prvoj hrvatskoj ligi zaključio je s prosjekom od 9.3 koša, 6.3 skoka i 1.9 asistencija. To je učinak s kojim je doprinio plasmanu u polufinale doigravanja za prvaka te na kraju trećem mjestu u povratničkoj sezoni Dubrovnika u drugi razred hrvatske košarke, ističu iz KK Zadar dodajući kako će 193 centimetara visoki bek kroz koji dan biti predstavljen javnosti na tiskovnoj konferenciji.