Jedno od većih pojačanja KK Zadra ove godine bit će Ivan Siriščević. Iskusni Splićanin imao je u karijeri boljih i gorih trenutaka, no ono što mu nitko ne može oduzeti je preciznost s vanjskih linija, a upravo je toga nasušno nedostajalo Zadranima prošlih godina.

Posljednje dvije godine proveo je u Rumunjskoj - u prvoj sezoni u Craiovi postizao je u prosjeku preko 20 poena, dok je posljednja u Pitestiju bila nešto lošija, s prosjekom od 12,6 poena. Zadrani se nadaju da će Sira ponoviti pretprošlu godinu, a on sam kaže da je spreman igrati najbolju košarku u životu.

- Zadar mi je uvijek bio najdraži klub, pravi košarkaški, oduvijek sam htio igrati ovdje. Mislim da je najbolje da sam došao baš sada, u najboljim godinama, kada mogu najviše dati, rekao je jučer Siriščević nakon krugova nanizanih na otvorenim stazama Višnjika.

- Nastojimo ujutro odraditi jak trkački trening jer čim izađe sunce postane pakleno. Nije lako govoriti o očekivanjima i mojoj ulozi, budući da se još nismo skupili. Vjerujem da ćemo biti konkurentni i respektabilan protivnik svima s kojima budemo igrali, kaže Siriščević, koji ovisno o rosteru može igrati na pozicijama 2 i 3.

Siriščević je suradnju sa Zadrom dogovorio na godinu dana. Očekuje se da bi tijekom dana trebao potpisati Dominic Gilbert, kao i najveće pojačanje iz SAD-a koje bi trebalo zamijeniti izgubljenog Tonyja Wrotena, i to na poziciji beka-šutera. Nazor ga je najavio u roku 24 sata, prošlo ih je već 25 i cure dalje...