Ovog vikenda Zadarska ljetna liga dolazi do svog vrhunca. Četiri momčadi bore se za naslov Zadarske ljetne lige u novom formatu, a momčadi koje su izborile završnicu su Sfinga Stafords, Talvi Putovanja, Voštarnica i Bokanjac. Samo jedna od ove četiri momčadi okitit će se naslovom, a koja to ćemo saznati ovaj petak i subotu na Mornarici.

Petak 09.08.2019.

KK SFINGA STAFORDS - KK TALVI PUTOVANJA 20:00h
Prvu polufinalnu utakmicu odigrat će Sfinga Stafords i Talvi putovanja, a ogled bi trebala krasiti brza igra obje momčadi. Gledajući dosadašnje utakmice obje momčadi na terenu bi se trebala susresti dva različita sustava: nepredvidljivi i sistemski. Trener Stafordsa Luka Klarić svojim odabranicima dozvoljava više slobode u igri dok je s druge strane Ivica Bazina profesorski posložio svoju momčad u kojoj se u svakom momentu zna pozicija igrača.
Po dosadašnjim pokazateljima Talvi putovanja bi trebala dobiti bitku pod obručima, a velika bitka će se voditi na vanjskim pozicijama. Posluži li vanjski šut Sfinga Stafordse bit će ih teško zaustaviti i tad bi se Talvi putovanja mogla naći u problemima.

KK BOKANJAC - KK VOŠTARNICA 22:00h
Drugi polufinalni susret po svim predviđanjima bi trebao biti suprotan prvom. Teška, sporija i tako reći rovovska bitka će se voditi između Bokanjca i Voštarnice.
Dva vrhunska playmakera će voditi svoje napade; Dino Palčić i Toni Jelenković te se očekuje prava košarkaška utakmica. Pod obručima svoja koplja će ukrstiti Šime Špralja i Paolo Marčev, a njihovi međusobni dvoboji će po svemu sudeći trasirati utakmicu.

Fešta na Mornarici
U sklopu polufinalnih utakmica Zadarska ljetna liga je uz svesrdnu pomoć DI Maris-a osigurala posjetiteljima tradicionalnu dalmatinsku hranu. Uz DI Marisove delicije sprema se i velika glazbena fešta u kojoj će vas zabavljati Jakov Live.
Dobra zabava i još bolja košarka su zajamčeni te su svi pozvani da sa svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj.

Subota 10.08.2019.

UTAKMICA ZA 3. MJESTO 19:45h
Susret dvije poražene momčadi iz polufinalnih susreta.

KKOI ZADAR - HRVATSKA REPREZENTACIJA 21:00h
U subotu s početkom u 21 sat odigrat će se revijalna utakmica košarke u kolicima. Košarkaški klub osoba s invaliditetom Zadar će u sklopu Zadarske ljetne lige ugostiti reprezentaciju Hrvatske te će odigrati revijalni susret u svrhu promidžbe košarke u kolicima. Ovim susretom gledatelji će se upoznati s košarkom u kolicima te će moći vidjeti vrhunske sportaše na djelu.
KKOI Zadar kao osvajač Kupa Hrvatske upriličit će ovaj susret kao početak priprema za sljedeću natjecateljsku sezonu.

FINALE 22:15h
Susret dvije pobjedničke momčadi iz polufinalnih susreta.