Na Europskom prvenstvu u atletici za osobe s down sindromom u finskom Tampereu članovi udruge Mali princ iz zadra, pod vodstvom prof. kineziologije Martine Šango i odgojiteljice Martine Sladić, postigli su izvrsne rezultate.

Lucija Mijolović postala je europska prvakinja na 1.500 metara, koje je istrčala za 8.46,79. Na 400 m bila je četvrta (1.48,86) a na 800 m druga( 4.13,29).
View on YouTube

 
Ivica Vidulić bio je drugi u bacanju koplja, kojeg je bacio 24,15 metara, dok je u bacanju kugle bio peti (8.05).


View on YouTube

Filip Kulonja natjecao se u tri discipline - u skoku u dalj osvojio je 12. mjesto (1.67), u utrci na 200 metara bio je četvrti (30,62), dok na 100 metara s rezultatom 14.95 nije ušao u finale.

- Izuzetno smo zadovoljni postignutim rezultatima naše male ali srčane, atletske reprezentacije Hrvatske osoba sa Down sindromom, iako ni rezultat, ni medalje nisu bile u prvom planu. Prije svega, ovo je bila jedna fantastična smotra prijateljstva, ljubavi, zabave, smijeha i druženja. Naši "klinci" nisu skidali osmijehe sa lica i doista su uživali u svakom trenutku, kao uostalom i mi treneri i dvoje roditelja koji su putovali sa nama (Marija Kulonja i Juraj Vidulić). Ovim putem im se od srca zahvaljujem jer bez njih ovo ne bismo "izvukli" sami, kaže Šango.

- Sveukupno smo kao reprezentacija osvojili 7. mjesto na EP u Finskoj sa samo 3 natjecatelja. Nadamo se da ćemo ubuduće uspjeti pripremiti još djece i da ćemo financijski uspjeti pokriti naš odlazak na Tresomy games u Antalyu (Turska) sljedeće godine u travnju.

- Veliko Hvala Grad Zadar, gđi. Snježani Jurinić i Upravnom odjelu za kulturu i šport grada Zadra, Supernovi Zadar i gđi. Ivi Surić, EVN i gđi. Marina Čondrić, GRAWE Hrvatska i gđi. Bosiljki Bašić, Aluflexpack Novi, Puntamika line d.o.o., Općina Pašman, Đurđica Šokota i Izdavačka kuća Forum, Coffee&Cake Zadar, Hotel Luka, Taxi-Pizza Gušti, Sport023, Ivana Vukić Baždarić i Diadora.TV, Radio 057 na 91 mhz, 057info.hr, Adrijan Černigoj, Danijela Pedišić na diivnim fotografijama, Marta Pintur Bosna i Znet zadar, Hrt Radio-Zadar. Hvala i mojim kolegama prof. Zoranu Veselinoviću, prof. Milanu Zekanoviću, prof. Ediju Stipiću, prof. Saratliji, Ivanu Šoli i Atletskom športskom klubu Zadar, prof. Ivanu Mijoloviću i Univerzalnoj sportskoj školi Start. Hvala treneru Hrvoju i svim mladim atletičarima koji su trčali sa nama u nastojanju da budemo još bolji i još brži. Veliko hvala svim dobrim i dragim ljudima koji su na ovaj ili onaj način pomogli u ostvarenju ovih dječjih snova!