Zadarski nogometaš Ivan Santini novi je igrač kineskog Jiangsu Suninga, javili su iz kineskog kluba. Ovaj stasiti centarfor, koji je bio na širem popisu Nike Kovača za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, u Kinu stiže iz Anderlecheta, kojem će pripasti oko pet milijuna eura odštete.

Zadraninov odlazak pomutio je i planove Realu, koji je u ovaj klub htio prodati Garetha Balea. Santini i brazilski branič Miranda uz Intera povećali su broj stranih igrača u Jiangsuu na pet, a kako je maksimalni dopušteni broj četiri strana igrača (Talijan Gabriel Paletta uskoro odlazi), čini se da nema mjesta za nove dolaske.

Ivan Santini je pet puta nastupio za vatrene. Ponikao je u Zadru, što je osobito važno zbog naknade koju klubovi dobivaju na ime naknade za razvoj, a radi se o 0,5 posto ukupnog transfera poo sezoni koju je proveo u klubu do 23. godine. Prema našem izračunu, radi se o iznosu od preko 100.000 eura, koji bi u Nk Zadar stigli ovisno o načinu na koji će se transfer realizirati, odjednom ili u tranšama.