Nakon skoro mjesec zaitšja od potpisa Karla Uljarevića i Ive Ivanova, KK Zadar dogovorio je novo pojačanje - iz kluba je potvrđeno da će zadarski dres u novoj sezoni nositi Jan Palokaj, 194 cm visoki branič koji je prošle sezone nastupao za momčad KK Bosco. Ovaj Zagrepčanin već je pri potpisu Uljarevića spominjan kao moguće pojačanje, ali je realizirano nakon više od mjesec i pol dana.

Mladi Zagrepčanin nastupao je za U-18 reprezentaciju prošle godine na Europskom prvenstvu održanom u Latviji te od ove godine i za U-20 selekciju na EP u Tel Avivu (Izrael). U domaćem prvenstvu lanije je iz Zagreba prešao u Bosco, gdje je u prosjeku bilježio 12.7 poena, 5.0 skokova i 2.5 asistencije.

Zadarski strateg Ante Nazor telefonski je prokomentirao novo klupsko pojačanje.

- Zaista mi je drago što se Palokaj priključio momčadi i što Zadar kao klub postaje privlačno odredište za sjajne mlade igrače. Siguran sam kako će upravo naš Zadar biti izvrsna odskočna daska za igrača takvih predispozicija kako bi tek prikazao svoj talent i umijeće kojim raspolaže. Navedenom smo mogli svjedočiti i po zapaženim igrama u dresu mlade reprezentacije, poručio je Nazor.

Novi branič Zadrana potpisao je ugovor na 4 godine (2+2), a kroz narednih nekoliko dana bit će predstavljen javnosti. S obzirom da se radi o tek petom igraču pod ugovorom, očekuje se pojačana aktivnost na tržištu, pogotovo oko dovođenja kvalitetnih Amerikanaca.