Svečano i dostojanstveno kao i protekla dva desetljeća bilo je na 21. Memorijalu "Pridraga 91" što ga tamošnji NK Hajduk priređuje u spomen na svoje poginule igrače i hrvatske branitelje Milu Čulinu Bulina, Borisa Čulinu i Davora Zubčića. Upravo je malonogometna momčad veterana domaćeg Hajduka obranila prošlogodišnji naslov. U reprizi prošlogodišnjeg finala Pridražani su rezultatom 4:1 pobijedili zadarsku 112. brigadu. Treće je mjesto pripalo Poskocima iz Specijalne policije, koji su rezultatom 5:3 bili bolji od Tigova iz Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade. Ove četiri ekipe redoviti su sudionici Memorijala čiji je moto "Sjećanjem protiv zaborava".

Tigrovi redoviti sudionici

Tigrovi i Pridražani jako su povezani, i oni u Pridragu dolaze svih ovih godina prisjetiti se i odati počast svom poginulom pripadniku Mili Čulinu Bulinu, po kojem Sportski centar u Pridrazi i nosi naziv. Posebni gosti bila je jedna skupina veterana Tigrova, koji su iz njihovog doma u Rakitju na biciklama stigli u Pridragu. Uz nazočnost obitelji i rodbine poginulih branitelja, ratnih zapobjednika, predstavnika Udruga proizišlih iz Domovinskog rata, načelnika Općine Novigrad Jose Klapan te brojnih uzvanika i mještana 21. izadnje pridraškog Memorijala otvorio je Miodrag Demo, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba.

Izaslanik predsjednice RH u Pridrazi

I prije nego što je postao ministrom hrvatskih branitelja, Tomo Medved redovito je pohodio i otvarao Memorijal u Pridrazi. Međutim, ovom je prigodom bio spriječen obvezama na pogrebu poginulom hrvatskom branitelju u Afganistanu. Zato kao posebni izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović sve sudionike pozdravio Ilija Vučemilović Šimunović koji je turnir zatvorio i zahvalio svima što ovakivim manifestacijama odaju dužno priznanje svim poginulim hrvatskim vitezovima.

Dva Klapana i Marin Miletić

Dva Klapana nositelji su pojedinačnih nagrada. I to oba iz pobjedničkog Hajduka. Mario Klapan je proglašen najboljim igračem, dok je za prvog vratara izabran Marko Klapan, koji se skupa sa Ribom Marušićem po poluvrijeme mjenjao na vratima Pridražana. Titulu najboljeg strijelca sa četiri pogotka,i to sva četiri postignuta u utakmici za treće mjesto osigurao je Marin Miletić iz Poskoka. Pehar za prvo mjesto veteranima Hajduka uručio je Josip Čulina, nećak poginulog branitelja Mile Čuline Bulina.

Rezultati i akteri

Rezultati: Polufinale: 112. brigada - Tigrovi 3:0 (Strika, Buterin, Marinović), Hajduk - Poskoci 3:0 (Jure Čulina, Mario Klapan, Baričević); za 3. mjesto: Poskoci - Tigrovi 5:3 (Miletić 4, Dejanović - Doganđić 2, Topić), Finale: Hajduk - 112. brigada 4:1 (Krešo Čulina 2, Viduka 2 - Marinović).
HAJDUK: Slobodan Marušić Riba, Ivan Viduka, Darko Batur, Krešo Čulina, Ante Baričević, Mario, Marko i Dado Klapan, Jure Čulina. Voditelj Ive Rončević;
112.BRIGADA: Zvone Pedić, Stipe Baždarić, Zdravko Jukić, Ivica Buterin, Ivica Strika, Mario Pedić, Neno Marinović, Marin Čulina: Voditelj: Stipe Baždarić.ž
POSKOCI: Zoran Čerina, Mario Vulelija, Šime Čirjak, Nenad Župan, Mario Dejanović, Marin Miletić. Voditelj: Ante Zubčić.
TIGROVI: Miljenko Blažević, Tomo Petriško, Ante Pavić, Darko Katuša, Slavko Topić, Dragan Dekan, Damir Šarkan, Marko Doganđić, Joso Jovančević. Voditelj: Slavko Topić.