U nedjelju, 28. srpnja u 10 sati u Kalima održati će se 6. kolo ZADAR OPEN WATER LIGE (ZOWL) zajedno sa AQVATLONOM (trčanje i plivanje).

ZOWL je plivačko natjecanje koje se održava već šestu godinu za redom u organizaciji Kluba daljinskog plivanja "DONAT" iz zadra, a uz podršku turističke zajednice Kali organizira se 6. kolo u Kalima.

Pozivaju se plivači sve dobi, bez ograničenja, da sudjeluju u plivačkoj utrci na plaži ispred Beach bara Mavra. Plivačka staza je u obliku trokuta, pliva se 3 kruga na način da se zaobilaze desnim ramenom.

Nakon utrke plivači će se pogostiti pečenim srdelama i zabaviti sa dobrom glazbom i dobrim društvom.

Već 3. kolovoza u Novigradu u održati će se veliki plivački maraton MARATON NOVIGRAD-MASLENICA-NOVIGRAD sa dužinom staze 7500m zajedno sa manjom utrkom od 1000m.

U sklopu plivačkog maratona održat će se i SENIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE NA 7500 M i CRO-CUP natjecanje u organizaciji KDP Donat u suradnji sa općinama Jasenice i Novigrad, kao i TZO Novigrad i Maslenica.

Start utrke je u Novigradu pliva se do Maslenice gdje je okret i završava u Novigradu. Na natjecanjima mogu sudjelovati plivači svih dobi.

Po završetku utrke je ceremonija proglašenja pobjednika, objed za plivače i zabavni program.