Jedno od većih pojačanja u redovima Košarkaškog kluba Zadar i miljenik domaće publike protekle sezone 2018./19., Šveđanin William Magarity s današnjim danom zaključio je suradnju sa zadarskim klubom, izvijestili su iz KK Zadra, ne navodeći iznos odštete koji je uplaćen kako bi se ugovor raskinuo.

26-godišnji Magarity je kroz nastupe u sklopu ABA lige i u 10 utakmica koliko je igrao zabilježio 23.3 minute na parketu i postizao 10.2 poena, 4.1 skokova i 0.7 asistencija po utakmici. U domaćem prvenstvu u sklopu HT Premijer lige i 13 utakmica u kojima je nastupio držao je konstantu s 10.7 poena, 5.1 skokova i 0.7 asistencija po utakmici. Valja istaknuti kako je šut za dva poena izvršavao sa 70.7 posto uspješnosti, dok je šut iza linije tri poena bio na 34.2 posto.

Najveći dio drugog dijela sezone propustio je zbog pozitivnog nalaza Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping, koji ga je suspendiraozbog lijeka za astmu koji je na popisu zabranjenih sredstava. Nakon četiri mjeseca izbivanja vratio se protiv Cedevite u polufinalnoj seriji završnice domaćeg prvenstva.

- Zahvaljujemo Williamu i želimo mu puno uspjeha u daljnjoj karijeri. Dobra vijest je kako će klub nakon dugo vremena uprihoditi od prodaje nekog igrača. Vjerujemo kako će i u budućnosti KK Zadar surađivati s igračima sličnih kvaliteta i predispozicija, rekao je danas sportski direktor KK Zadar Branimir Longin.

211 cm visoki Magarity prije Zadra je nastupao za švedski Norrkopings UBF, talijansku Angelico Biella, za Boston College i Davidson University u sklopu NCAA američke sveučilišne lige i prošao pripreme, prije nego li je potpisao za Zadar, sa švedskim Sodertalje Kingsima.

Odšteta za igrača podmirena je u cijelosti te je suradnja zaključena u prijateljskom ozračju, navode iz kluba.